Crucea Sfântului Antipa de la Calapodești prezentă în Episcopia Basarabiei de Sud

23 Noiembrie 2016

 Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data 21 noiembrie 2016 (pe stil vechi 8 noiembrie), crucea Sfântului Cuvios Antipa din satul Calapodești, județul Bacău, a fost adusă și așezată spre închinare, cu ocazia hramului lăcașului de cult, în biserica “Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Manta a Episcopiei Basarabiei de Sud.

Evenimentul duhovnicesc s-a desfășurat în virtutea colaborării pe care Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin Protoieria Sascut, o are cu Episcopia Basarabiei de Sud.

La slujba oficiată în biserica Parohiei Manta au participat din partea Protoieriei Sascut, delegați ai PC Pr. protopop Negoiță Ioan, P.C. Pr. Cerbu Ovidiu-Ionuț și P.C. Pr Burduja Petru. Primăria Sascut a fost reprezentată de domnul Ionel Apostol - viceprimarul comunei. Aceștia au fost însoțiți de câteva cadre didactice, precum și de un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale Sascut, care au pregătit, pentru această întâlnire de suflet, un program artistic dedicat sărbătorii hramului.

    „Sfântul Antipa, prin prezența crucii cu care a binecuvântat mulțime de credincioși, s-a făcut mesagerul unității de credință și neam pentru românii din dreapta și din stânga  Prutului, aducând bucurie în sufletele celor ce au avut ocazia de a cinsti odorul ce se află la Mănăstirea Calapodești”, a declarat părintele protopop Ioan Negoiță. 

Pentru elevii prezenți, manifestarea a fost o adevărată lecție practică de istorie și patriotism, încadrându-se perfect în contextul „Anului omagial al educației tineretului”, în Patriarhia Română.  

Citește mai multe articole despre: protoieria sascut, Parohia Manta, Episcopia Basarabiei de Sud