Credincioșii din Comuna Berești-Bistrița, la ceas de sarbatoare

2 Decembrie 2016

Cu binecuvantarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, ieri, 1 Decembrie 2016, credinciosii  din Comuna Berești-Bistrița, la inițiativa părintelui Stefan-Ovidiu Rotaru,  împreună cu Primăria Berești-Bistrița, reprezentată de d-l primar Alcaz Ionel, profesori și elevi ai Școlii Gimnaziale „Vasile Borcea” din localitate, au adus un omagiu eroilor căzuți în Primul Război Mondial și au cinstit „Ziua Națională” a României.

 

La acest eveniment, alături de părintele Ștefan-Ovidiu Rotaru, preot paroh la Parohia Berești-Bistrița II, au fost prezenți toți preoții din comună: pr. Seneca Iordache de la Parohia Berești-Bistrița I, pr. Ioan Mârza de la Parohia Climești și pr. Cătălin-Robert Chiper de la Parohia Brad.

Festivitatea a debutat cu slujba de Te-Deum, apoi s-a făcut un parastas pentru eroii căzuți pe câmpul de luptă pentru libertatea și unitatea românilor.

Atmosfera de sărbătoare și frumusețea Zilei Naționale a fost întregită de activitatea elevilor  școlii din localitate, care, sub atenta îndrumare a d-lui profesor de religie, Dăscălașu Vlăduț, au intonat cântece și poezii patriotice, menite să insufle sentimente de prețuire pentru țară și pentru înaintașii noștri.

Cu această ocazie, d-l primar Alcaz Ionel, în semn de prețuire pentru „Familia Tradițională”, a felicitat familiile creștine ai căror membri, timp de 50 de ani, au fost alături unul de altul trecând peste toate încercarile vieții prin credință și dragoste.

Citește mai multe articole despre: Credinciosii, din, Comuna, Beresti, Bistrita, la, ceas, de, sarbatoare