Credincioși din parohia băcăuană „Sfinţii Trei Ierarhi” în pelerinaj la mănăstirile nemțene

6 August 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în ziua de 24 iulie 2017, Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău în colaborare cu câțiva credincioși, a organizat o excursie pentru copiii de la Complexul de Servicii „Familia mea” din Roman, la mănăstirile Bistrița, Pângărați – Neamț şi stațiunea turistică Cheile Bicazului. Copiii au avut bucuria și șansa de a vizita aceste obiective pentru prima data în viața lor, iar pe parcursul pelerinajului s-au rugat, au cântat și s-au minunat de frumusețile naturii.

Aceeaşi bucurie au avut-o și credincioșii Parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău în zilele de 31 iulie și 1 august a.c., mergând în pelerinaj, vizitând şi rugându-se la mănăstirile din Nordul Moldovei.

Pr. Marian Gliga, slujitor la parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău”, a însoțit credincioşii în aceste minunate și binecuvântate zile, transportul fiind asigurat de către Agenția de Turism „Meteora Tour” din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Obiectivele vizitate au fost următoarele: Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuvioasă Parascheva” din Roman (pelerinii s-au închinat la sfintele moaşte), mănăstirea Cămârzani, Catedrala „Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava (pelerinii s-au închinat la moaştele Sfântului Ioan cel Nou), mănăstirile Dragomirna, „Sf. Leontie” de la Rădăuți, Putna, Sucevița, Moldovița, Voroneț şi Gura Humorului.

Bucuria pe care au trăit-o unii dintre credincioși a fost aparte datorită faptului că pentru aceştia a fost prima dată când au păşit pragul acestor mănăstriri, dobândind experiență duhovnicescă şi simțind fiecare în sufletul său binecuvântarea și harul lui Dumnezeu.

(Pr. Marian Gliga)