Concert de Colinde la Dărmănești și Comănești

5 Decembrie 2016

La inițiativa părintelui protopop Costel Mareș și cu binecuvântarea  Înaltpreasfințitului  Ioachim,  Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Protoieria Moinești va organiza și anul acesta tradiționalul concert de colinde, în parteneriat cu Primăria orașului Comănești, sâmbătă 17 decembrie 2016, începând cu ora 1700, la Centrul de agrement ”Trotușul” din Comănești.

Sub genericul ”Am pornit cu vestea bună”,  concertul de colinde, ajuns anul acesta la a VI-a ediție, se va bucura de prezența renumitului interpret de muzică populară, pricesne și cântări duhovnicești, părintele Cristian Pomohaci, dar și a renumitei corale Armonia, a Arhiepiscopiei Tomisului, foarte apreciată atât țară, cât și în străinătate, ce îi va încânta și anul acesta pe moineșteni cu un program de colinde menit să le pregătească inimile pentru a-L primi pe Pruncul Iisus.

Totodată, Protopopiatul Moinești a mai pregătit o surpriză și pentru iubitorii de colind din orașul Dărmănești. Protoieria, în parteneriat cu Primăria Dărmănești, va organiza un Concert de Colinde și la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din localitate, joi, 15 decembrie 2016, ora 1700.

La aceste evenimente sunt aşteptaţi toţi iubitorii de cânt şi poezie, de colind și vers românesc, cu porţile inimilor deschise, spre a deveni biserică, peşteră din Betleem, casă de oaspeţi în care Pruncul Iisus să fie preamărit.

Intrarea este liberă.

 

Cristian Balaban