Comemorarea eroilor neamului în Parohia Buda din Protopopiatul Buhuși

25 Ianuarie 2017

Marți, 24 ianuarie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la Parohia Buda, Protopopiatul Buhuși a fost marcat evenimentul Unirii din anul 1859.

 

La acest eveniment au fost săvârșite slujba de Te-Deum și slujba parastasului pentru cei care au luptat pentru unitatea națională acum 158 de ani și pentru toți eroii neamului românesc.

Prezentă la eveniment, doamna profesoară Maria Pușcalău a vorbit despre modul înfăptuirii Unirii Principatelor, artizanii evenimentului, dar și despre urmările acestuia.

De asemenea, elevii Școlii Gimnaziale – Buda coordonați de cadrele didactice au pus în scenă un moment artistic intitulat „Cuza și Unirea” amintind celor prezenți despre curajul, dorința și patriotismul celor care au luptat pentru unire ca modele de urmat pentru generația actuală. Totodată tinerii au recitat poezii și au intonat cântece patriotice.

Grupul folcloric „Suflet românesc” reprezentat prin domnul Cosmin Timofte, fiu al satului Buda, a încântat pe toți cei prezenți prin interpretarea unui buchet de cântece patriotice dedicate tuturor românilor de pretutindeni.

A fost comemorată o zi națională din istoria țării noastre, dar, în același timp, a fost și un dialog între generații care la final au mărturisit același crez: „Unitate Națională”.

 

 
 

Citește mai multe articole despre: Comemorarea, eroilor, neamului, parohia, Buda