Cinstirea Sf. Dionisie Exiguul și începutul anului bisericesc la Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”

30 August 2018
În perioada 31 august – 01 septembrie 2018, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”, reprezentată de Pr. Ilarion Mâță, în calitate de președinte, organizează evenimentul „Manifestări cultural – artistice și religioase prilejuite de cinstirea Sf. Dionisie Exiguul”, ocrotitorul Centrului de zi pentru copii și al Paraclisului Bisericesc.

Începând cu anul 2012, odată cu înființarea Centrului de zi pentru copii „Sf. Dionisie Exiguul” din cadrul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, beneficiarii centrului de socializare și ai centrului de îngrijire, copii și persoane vârstnice deopotrivă, serbează ziua ocrotitorului lor prin activități educaționale și artistice, desfășurate în cadrul atelierelor de pictură, sculptură, olărit, broderie și țesătorie tradițională, ateliere în care se realizează schimbul intergenerațional de valori și principii de viață.
Înainte de slujba Privegherii de vineri seara, copiii se vor întâlni în Paraclisul Așezământului pentru a purta câteva discuții cu pedagogul social pr. Daniel Ion, despre viața și activitatea Sfântului Dionisie. A doua zi va începe cu Ceasurile și Acatistul Sf. Dionisie și apoi săvârșirea Sf. Liturghii de către părinții acestui așezământ și invitații lor. Această zi este deosebită pentru că marchează și începutul anului bisericesc, după Sf. Liturghie, preoții slujitori vor săvârși și slujba de Te Deum.
Evenimentul continuă în aceeași atmosferă spirituală cu momente dedicate copiilor, care au pregătit diverse activități educaționale și chiar sportive. Toți cei interesați să participe la aceste activități regăsite în afișul evenimentului, sunt așteptați cu mare bucurie.

Liliana Pânzaru

Citește mai multe articole despre: Asociatia Sf Voievod Stefan cel Mare - Hârja