Cerc pastoral în Parohia Secuieni, Protopopiatul Bacău

3 August 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi al Bacăului, în dimineaţa zilei de 31 iulie, în parohia cu hramul ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, din satul Secuieni, comuna Secuieni, Protoieria Bacău, membrii Cercului Pastoral nr. 2 ,,Sf. Cuv. Parascheva” s-au întâlnit în duh de comuniune şi de rugăciune.

Cu acest prilej a fost săvârşită Sfânta Liturghie de către un sobor alcătuit din 10 preoţi sub protia părintelui protoiereu Costică Busuioc, iar la final, părintele a înălţat rugăciuni de mulţumire şi de binecuvântare asupra credincioşilor parohiei prezenţi în număr mare la eveniment. La bucuria aceasta s-au făcut părtaşi domnul primar al comunei Secuieni, domnul viceprimar, consilieri locali, creştini cu dragoste de Dumnezeu şi de biserică, dar şi micii enoriaşi ai parohiei.

Părintele protoiereu a vorbit la final despre ,,Maica Domnului – nădejdea poporului” amintind şi de câteva minuni ale ei, săvârşite  în Sfântul Munte Athos, Grădina Maicii Domnului. ,,Urmează o perioadă de post, de rugăciune mai intensă, de trăire autentic creştină, în care cei ce doresc se vor apropia de Sfintele Taine lăsate nouă tuturor prin jertfa pe Cruce a Domnului nostru Iisus Hristos. Nădejdea creştinilor este, mai ales în vremurile tulburi, la Dumnezeu şi la Măicuţa Sa”  a încheiat părintele protopop.

La final, părintele Sandu Traian a mulţumit tuturor celor invitaţi, părintelui protoiereu Costică Busuioc, preoţilor prezenţi, credincioşilor, copiilor şi oficialităţilor locale. De asemenea, părintele a evidenţiat sprijinul de care parohia beneficiază în ampla lucrare de reparare şi înlocuire a turlei şi a acoperişului locaşului de cult, mulţumind în mod special donatorilor. Apoi, cu sprijinul credincioşilor, părintele paroh a oferit ajutor financiar  unui număr de 6 familii aflate în dificultate. Toţi cei prezenţi au fost poftiţi apoi la o agapă a comuniunii creştine.

Citește mai multe articole despre: Protoieria Bacau, Parohia Secuieni, 2017