Campania „Donează sânge! Salvează o viaţă!”, în Protopopiatul Sascut

12 Februarie 2019

Marți, 12 februarie 2019, de la ora 09.00, preoți și credincioși din Protopopiatul Sascut s-au prezentat la Dispensarul Medical din localitatea Sascut, județul Bacău, pentru a dona sânge în scop caritabil.

O echipă de medici și asistenți de la Centrul Județean De Transfuzie Sanguină Bacău s-a deplasat în localitatea Sascut, pentru recoltarea de sânge ca urmare a crizei de sânge din Bacău, deoarece, zilnic, Centrul de Transfuzii primește de la Spitale foarte multe cereri.

Această activitate social-filantropică face parte din campania inițiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, intitulată ”Întinde o mână și dă șansă vieții. Donează sânge!” prin care preoții și credincioșii Eparhiei Romanului și Bacăului sunt alături de persoanele bolnave care au nevoie de sânge.

Campania „Donează Sânge!” face parte din evenimentele și activitățile pro-viață și cu acest prilej, în fiecare an, în Protoieria Sascut se organizează acțiuni de donare de sânge cu scop caritabil.
 "Noi, preoții, răspundem la apelurile venite din partea celor aflați în nevoie, a celor aflați în suferință, fiindu-le alături!" ne-a declarat părintele protoiereu Negoiță Ioan.

Pr Albu Gabriel - asistent social

Citește mai multe articole despre: protoieria sascut