Binecuvântare la Centrul de dializă "Fresenius NephroCare" din Onești

3 Noiembrie 2016

În data de 02 noiembrie, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-a sfințit Centrul de dializă din cadrul Spitalului municipal "Sf. Luca al Crimeii" - Onești de către părintele protopop Ioan Bârgăoanu și de părintele capelan Cuibar Petrică.

 Aici, la Onești, sub coordonarea domnului medic primar de nefrologie Leonard Roșu- Medic sef centru, alături de o echipă de medici, asistenți și infirmieri se împlinește tot ceea ce medical este posibil pentru ca bolnavii ale căror vieți depind de dializă să nu mai fie obligați să meargă până la Bacău, pentru a primi asistență medicală de specialitate.

Înființată în februarie 2003, Fresenius NephroCare Romania SRL reunește sub această denumire clinicile private Fresenius din Romania, care oferă servicii de dializă cu aparatură și la standardele Fresenius Medical Care Deutschland GmbH. Instrumente manageriale precum Balance Scorecard, sistemul informatic medical Fresenius - Euclid 5, cea mai mare bază de date din lume din domeniul nefrologiei, NephroCare Compendium, sistemul ISO 9001 – auditat de către un auditor german specializat în clinici de dializă, precum și titlul GDP (Good Dialysis Practice) sunt componente esențiale ce asigură un tratament prin dializă la cele mai înalte standarde mondiale.

(Pr. Daniel Marari)