A avut loc slujba de hirotesie a noului protopop de Onești

13 Martie 2016

IPS Parinte Arhiepiscop Ioachim s-a aflat astazi, 12 martie, in mijlocul preotilor si credinciosilor din Protopopiatul Onesti, pentru a oficia slujba de hirotesie a noului protopop al Protoieriei Onesti, pr. Ioan Bargaoanu.

Ziua a inceput cu oficierea slujbei Sfintei Liturghii, sub protia parintelui Arhim. Andrei Ionita, mare eclesiarh al Catedralei arhiepiscopale din Roman, inconjurat de un sobor de preoti din Protopopiatul Onesti, in Biserica "Sf.Simeon Noul Teolog" din Manastirea Casin, singura biserica din Arhiepiscopia Romanului si Bacaului inchiata sfantului pe care l-am praznuit astazi.
Dupa incheierea Sfintei Liturghii, la sosirea IPS Parinte Arhiepiscop Ioachim soborul preotilor si multimea credinciosilor au participat la ceremonia de investire a noului parinte protopop.
Parintele consilier Alexandru Zamfir a dat citire deciziei de investire a pr. protopop Ioan Bargaoanu, incepand cu data de 1 martie 2016, facand cunoscute atributiile pe care le are protopopul.
In continuare, IPS Parinte Ioachim a oficiat slujba de hirotesie intru protoiereu a pr. Ioan Bargaoanu, paroh al parohiei Manastirea Casin II. In cuvantul rostit cu aceasta ocazie, IPS Parinte Arhiepiscop Ioachim a spus: "Evenimentul de astazi se integreaza in viata dinamica a Bisericii. In calitatea sa de institutie, Biserica are o administratie si functioneaza dupa un regulament specific. Organizandu-se in maniera divino-umana ea are drept scop adunarea in comuniune a credinciosilor in Corabia mantuirii."
In continuare, ierarhul a explicat schimbarea facut la nivelul conducerii Protopopiatului Onesti: "Doresc sa ii multumesc in mod solemn pr. Ctin Alupei pentru modul in care pana acum si-a implinit misiunea de protopop: cu abnegatie. De aceea, pr. Alupei a primit o alta ascultare, in cadrul unui nou sector infiintat la Centrul eparhial de la Roman, care are drept atributie organziarea evenimentelor cultural-religioase, care se vor organiza la nivelul intregii tari, in anul 2018, la implinirea a 100 de ani de la incheierea Primului Razboi Mondial."
Alegerea parintelui protopop Ioan Bargaoanu, a aratat chiriarhul in cuvantul rostit cu aceasta ocazie, se datoreaza faptului ca el "a dovedit ca a inteles ce inseamna sa faci misiune intr-o lume aflata in permanenta schimbare. Parintele Ioan Bargaoanul este un om tanar, activ, dar si un om al reflectiei."
In cuvantul rostit in final, pr. Protopop Ioan Bargaoanu a multumit pentru increderea aratata si pentru sustinere, exprimandu-si emotiile simtite in aceste momente: "Responsabilitatea pe care am primit-o este mare, demnitatea la care am fost chemat astazi este o mare responsabilitate, pentru sufletele preotilor din zona Onestiului. Pentru a conduce aceasta protoierie este nevoie sa fiu ajutat de catre fiecare preot in parte, acolo unde IPS Voastra i-ati randuit spre a-si implini chemarea."

Slujba de astazi a fost infrumusetata de multimea copiilor in straie populare si a credinciosilor din zona veniti sa participe la evenimentul hirotesiei preotului paroh ca protopop în chiar ziua de praznuire a Sfantului Simeon, Noul Teolog, unul dintre ocrotitorii bisericii din parohia Manastirea Casin II, Protopopiatul Onesti. (Mioara Ignat)

Noul protoiereu de Oneşti