Asociația „Sf. Voievod Ştefan cel Mare- Hârja ” şi-a premiat voluntarii

Finalul anului şcolar a reprezentat şi momentul recunoştinţei faţă de toţi voluntarii Asociaţiei „Sf. Voievod Ştefan cel Mare – Hârja ”, membră a Federaţiei ”Filantropia” a Patriarhiei Române

Finalul anului şcolar a reprezentat şi momentul recunoştinţei faţă de toţi voluntarii Asociaţiei „Sf. Voievod Ştefan cel Mare – Hârja ”, membră a Federaţiei ”Filantropia” a Patriarhiei Române.

În cadrul festivităţii de premiere, elevi şi profesori de la trei colegii naţionale din Oneşti au fost remarcaţi pentru implicarea deosebită în activităţile de voluntariat din cadrul centrelor sociale ale asociaţiei din Hârja. Centrul de tineret şi voluntariat ”Sf. Filofteia” de la Colegiul Naţional „Grigore Moisil” (coordonator prof. Constantin Jupenschi), Centrul de tineret şi voluntariat ”Sf. Dumitru Izvorâtorul de Mir” de la Colegiul Naţional ”Dimitrie Cantemir” (coordonator prof. pr. Petrică Cautiş şi prof. Ion Pricope), Centrul de tineret şi voluntariat ”Sf. Trei Ierarhi” de la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi (coordonator dir. adj. Oana Zaharia) sunt cele trei organizaţii de tineret şi voluntariat ale Asociaţiei „Sf. Voievod Ştefan cel Mare – Hârja”, în parteneriat cu instituţiile de învăţământ preuniversitar mai sus amintite. 38 de cadre didactice și 212 tineri au fost evidenţiaţi pentru implicarea deosebită pe tot parcursul anului şcolar încheiat. Activităţile derulate în cadrul Centrului rezidenţial pentru persoane vârstnice, al Centrului de zi pentru copiii aflaţi în dificultate, al Centrelor de creaţie, artă şi tradiţie şi la Ferma de animale au fost inedite datorită faptului că, spre deosebire de relaţia clasică dintre elev şi profesor, la toate activităţile de voluntariat ale asociaţiei, cadrele didactice şi elevii au făcut echipe de lucru ce au activat  împreună, fără diferenţe de statut, în folosul beneficiarilor acestor centre.

Aprecieri deosebite se cuvin atât directorilor acestor instituţii, care au accesibilizat parteneriatul viu dintre Biserică şi Şcoală, cât şi coordonatorilor centrelor din cadrul instituţiilor de învăţământ.

Diplomele de voluntariat au fost înmânate tuturor voluntarilor de către  președintele asociației, preotul Ilarion Mâță, și ele sunt expresia recunoştinţei faţă de implicarea cu devotament a tuturor în a face viaţa mai frumoasă celor ce sunt în suferinţă, lipsuri şi grele încercări.

”Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, prin purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Episcop Ioachim Băcăunanul, a valorificat şi apreciat potenţialul tinerilor, a investit în relaţia  cu instituţiile de învăţământ şi a intensificat activităţile de voluntariat în toate centrele sociale de pe cuprinsul eparhiei, voluntarii devenind partenerii noştri de mare preţ în oferirea serviciilor social – filantropice” a declarat președintele asociației, părintele Ilarion Mâță.