Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

1 Octombrie 2018
Astăzi, 01 octombrie 2018, s-a sărbătorit Ziua Vârstnicului la Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, împreună cu beneficiarii independenți ai Centrului rezidențial pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, organizând diverse activități în cinstea acestora.

Ziua a început, ca întotdeauna, la Centrul rezidențial de îngrijire a persoanelor vârstnice de la Hârja, cu rugăciune, programul liturgic începând de duminică cu slujba de Priveghere și continuând dimineață cu Acatistul Acoperământului Maicii Domnului, Sf. Liturghie și slujba de „Te Deum” pentru Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. La sfârșitul programului liturgic, beneficiarii s-au retras pentru a servi prânzul și pentru a se pregăti pentru următoarea parte a zilei, când doamnele, împreună cu personalul centrului au pregătit un desert delicios pe care l-au savurat după grătarul de carne delicios pregătit de bărbați în curtea Așezământului.
A fost o zi de sărbătoare deosebit de frumoasă pentru că vârstnicii noștri au simțit că sunt respectați, iubiți și prețuiți și au sărbătorit cum nu au mai făcut-o de mult, ca „altă dată”. La sfârșitul zilei, pr. Ilarion Mâță, președintele Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, a mers în camerele tuturor beneficiarilor și i-a premiat, oferindu-le diplome pentru calitățile lor, calități cu care ne încântă în fiecare zi.
În concluzie „Cine nu are un bătrân, să-și cumpere, iar cine are, să-l îngrijească!” (Liliana Pânzaru)