Zi de zărbătoare în Municipiul Moinești

Peste 90 de preoţi din Protopopiatul Moineşti au purtat pe străzile din centrul municipiului Moinești icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului de la Trifeşti şi de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman, precum şi racla cu Sfintele moaşte, pe traseul dintre bisericile Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel (Găzărie) şi Sfântul Nicolae (centru).

Sărbătoarea spirituală a deputat în comuna Zemeș, unde PS Părinte Ioachim Băcăuanul a fost prezent în mijlocul credincioșilor din această localitate, binecuvântând începutul noului an școlar și a anului bisericesc. Cu această ocazie copiii ce provin din familii defavorizate au primit din partea ierahului ghiozdane cu rechizite pentru noul an.

În jurul orelor 16.00, toți cei prezenți, ierarh, preoți consilieri și inspectori ai Centrului Eparhial, protopopi și preoți slujitori din cadrul protopopiatului Moinești,alături toată suflarea ortodoxă din oraș și împrejurimi, însumând peste 4000 de credincioși, s-au adunat la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel (Găzărie), unde a fost oficiată slujba Vecerniei, după care în armonia acatistului Sfintei Cuvioase Parascheva, s-au îndreptat spre Catedrala ”Sf. Nicolae” din centrul orașului. Aici au fost expuse spre închinare cele două icoane făcătoare de minuni și racla cu sfintele moaște, după care pe o scenă special amenajată a fost oficiată o slujbă religioasă. Cu această ocazie s-a sfințit și o icoana cu Maica Domnului adusă la Biserica Sf. Nicolae de la Muntele Athos.

La final peste 250 de copii ce provin din familii cu o situație financiară precară au primit din partea ierahului ghiozdane cu rechizite pentru noul an. Bucuriei darurilor oferite celor mici s-a adăugat și prezentarea parohiilor care, din fonduri proprii vor susține elevi la studiu în ciclul primar, gimnaziat și liceal, atât în Moineștii cât și în alte localități. De asemenea, s-a adăugat și promisiunea copiilor în fața Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim că se vor strădui să fie nu doar modele pentru semenii lor prin comportament și mod de viață, ci și mai silitori și aplecați spre studiu.

Întâlnirea dintre ierarhul locului cu cei mai mici fii ai Bisericii a constituit continuare amplului proiect ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți”, care se derulează în eparhia Romanului la inițiativa și cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, proiect început la Buhuși.