Voluntariat la Centrul rezidenţial Hârja

Elevii clasei a X-a F de la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” din Oneşti, împreună cu pr. prof. Cautiș Petrică, au derulat miercuri, 3 aprilie 2013, mai multe activităţi de protejare și conservare a mediului la Centrul rezidenţial de îngrijire a persoanelor vârstnice „Sfântul Ştefan cel Mare“ Hârja. În acelaşi timp, tinerii au organizat activități de socializare și comunicare cu persoanele îngrijite la Hârja.

"Am venit astăzi (n.r. miercuri, 3 aprilie) să dăm o mână de ajutor Căminului de bătrâni de la Hârja și asociației de aici. Am dorit să oferim culoare tinereții, într-o societate în declin, prin întrebuințarea cu rost a energiei și vivacității specifice vârstei", a spus pr. prof. Petrică Cautiș.

Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” din Oneşti este un partener constant al Bisericii. Din anul 2010 centrul de la Hârja a realizat împreună cu şcoala amintită mai multe proiecte. Aici amintim prezența săptămânală a tinerilor în mijlocul bătrânilor pe baza unui grafic de voluntariat prestabilit de la începtul anului la nivel de instituţie. "În luna decembrie a anului trecut, Colegiul Național „Dimitrie Cantemir", împreună cu Fundaţia "Episcop Melchisedec" - filiala Bacău, Asociația "Sfântul Voievod Ștefan cel Mare" Hârja și Protoieria Onești, au încheiat un parteneriat prin intermediul căruia s-a înființat un centru de voluntariat. Tinerii liceeni sunt implicaţi astfel în activitățile social-filantropice și misionare ale Bisericii, atât la Hârja, cât și la alte parohii din Protoieria Onești. Centrul este coordonat de pr. prof. Petrică Cautiş, care are o bogată experiență didactică şi care este implicat în multe activități de cooperare şi responsabilizare a tinerilor", a spus pr. Ilarion Mâţă, preşedintele Asociației "Sfântul Voievod Ștefan cel Mare" Hârja