Un nou locaș în cinstea Sfântului Antipa de la Calapodești

Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat marți, 30 iulie 2013, slujba Vecerniei unită cu Litia la Parohia Gura Văii, din com. Racova, jud. Bacău, Protopopiatul Buhuși.

Cu acest prilej a fost sfințită capela cu hramul ”Sf Antipa de la Calapodești”. Pentru râvna depusă PC Preot Silviu Daniel Matei a fost hirotesit iconom.

,,Această demnitate înseamnă o aşteptare mai mare din partea Bisericii ca dumneavoastră să fiţi model de corectitudine în săvârşirea sfintelor slujbe, în administrarea bunurilor Bisericii şi în activitatea pastorală şi misionară a Bisericii în parohia în care vă aflaţi. Când cineva devine preot iconom înseamnă că este un model între ceilalţi preoţi şi aceasta înseamnă o responsabilitate mai mare. Orice onoare mai mare primită în Biserică implică o responsabilitate mai mare. Când un preot primeşte o distincţie, distincţia nu se referă doar la el însuşi, ci se transferă onoarea acestei distincţii spre familia preotului, spre parohia sau comunitatea pe care o conduce preotul respectiv”, a spus Preasfințitul Ioachim Băcăuanul.

,,Am început construcția capelei în luna iulie a anului 2012. Cu sprijinul credincioșilor, am reușit să o finalizăm în decursul unui an” - a declarat preotul Matei Silviu Daniel.