Sinaxa preoților din protopopiatul Bacău

Astăzi de ziua pomenirii Sf. Ioan Gură de Aur, la biserica „Învierea Domnului” din Bacău a avut loc Sinaxa preoţilor din Protopopiatul Bacău. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, răspunsurile la strană fiind date de corola protopopiatului Bacău „Episcop Melchisedec”.

Cei aproape 90 de preoţi din Protopopiatul Bacău s-au împărtăşit în cadrul slujbei cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos. Înainte de cuminecare ierarhul a citit o rugăciune de dezlegare, rugând pe Bunul Dumneze să ierte tuturor greșalele cele de voie și cele fără de voie.

Anul 2012 fiind an dedicat Tainei Sf Maslu și al îngrijirii bolnavilor, după Sinaxă toți preoții prezenți au participat la o ședință de lucru în care Pr consilier al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului de pe sectorul social-filantropic, a prezentat activitatea ce se defășoară în Eparhie și ce metode trebuie să adopte preoții și să implementeze în parohiile lor pentru a veni în ajutorul celor necăjiți.