Simpozion la Centrul rezidenţial Hârja

La Centrul rezidenţial de îngrijire a persoanelor vârstnice „Sfântul Ştefan cel Mare” Hârja va avea loc, în perioada 16-17 iulie, simpozionul „Modele de bune practici în asigurarea de servicii integrate (socio-medicale şi religioase)”.

Evenimentul va avea loc cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, şi reuneşte reprezentanţii mai multor instituţii implicate în activitatea socială.

Manifestarea va fi organizată la Hârja cu prilejul Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor, în cadrul proiectului

Din suflet şi cu credinţă pentru vârstnicii noştri - îmbunătăţirea calităţii serviciilor de îngrijire socio-medicală oferite persoanelor aflate în aşezământul social-filantropic din Hârja", cofinanţat de Consiliul Judeţean Bacău. Tematica simpozionului va cuprinde următoarele puncte: oferirea de servicii sociale persoanlor vârstnice instituţionalizate, importanţa schimbului de experienţă şi a comunicării directe fără scop concurenţial în centrele rezidenţiale de îngrijire a persoanelor vârstnice şi rolul terapiei spirituale în viaţa persoanelor vârstnice din centrele rezidenţiale. "Proiectul promovează şi susţine incluziunea socială a uneia dintre cele mai defavorizate categorii sociale, atât din punct de vedere social, medical şi financiar, urmărind ridicarea calităţii serviciilor de îngrijire oferite persoanelor vârstnice aflate în cadrul aşezământului. Printre obiectivele acestei întruniri putem aminti: creşterea calităţii serviciilor de îngrijire a persoanelor vârstnice şi creşterea calităţii serviciilor de îngrijire a persoanlor vârstnice din Centrul rezidenţial Hârja, prin ameliorarea simptomatologiei pacienţilor", a spus pr. Ilarion Mâţă, directorul Centrului rezidenţial de îngrijire a persoanelor vârstnice "Sfântul Voievod Ştefan cel Mare" Hârja.

Centrul de la Hârja, în care beneficiază de asistență medicală și spirituală un număr de 60 de bătrâni, în marea lor majoritate imobilizați la pat, este susținut material și financiar de Eparhia Romanului și Bacăului, funcționînd de șase ani sub patronajul și coordonarea directă a Preasfințitului Episcop-vicar Ioachim Băcăuanul.