Sfințire și binecuvântare în parohia Secuieni

În Duminica a V-a după Paști, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba Sfintei Liturghii la biserica ”Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Secuieni, protopopiatul Bacău.

Cu această ocazie, Preasfinția Sa a ținut și un cuvânt de învățăture, în care printre altele, a precizat faptul c că Evanghelia de astăzi cheamă credincioşii la pregătire pentru sărbătoarea Înălţării Domnului, deoarece, prin Înălţarea Sa la cer, Hristos Domnul ne cheamă să căutăm apa cea vie, adică viaţa cea veşnică în iubirea Preasfintei Treimi.

Totodată, a fost sfințit și Aşezământul social-filantropic cu hramul „Duminica Tuturor Sfinţilor. Având binecuvântarea Preasfinției Sale, părintele paroh Traian Sandu, alături de credincioşii parohiei, a demarat, în anul 2008, lucrările de construcţie a acestui aşezământ social-filantropic, compus din: sală de mese, bucătărie, birou parohial şi capelă mortuară.

Complexul a fost dotat, cu mobilier şi toate utilităţile necesare slujbelor de pomenire pentru cei răposaţi, activităţilor filantropice, misionar-pastorale şi cultural-religioase organizate în cadrul parohiei.

Realizarea acestui proiect s-a făcut cu efortul bunilor credincioşi harnici şi darnici, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bacău, a d-nei Primar Margareta Luncanu, a Consiliului local al Comunei Secuieni şi al unor oameni de bine ce au dorit să-şi înscrie numele în rândul ctitorilor de lăcaşuri sfinte.

La acest moment de sărbătoare au fost prezenţi: PC Protopop Constantin Tomozei, un sobor numeros de preoţi, oficialităţi judeţene şi locale şi mulţime de credincioşi, aducând prin aceasta laudă lui Dumnezeu, pentru binefacerile primite.