Sfințire Așezământ social în Parohia Hociungi II, protopopiatul Buhuși

25 Mai 2013

La primele ore ale dimineții, în data 25 mai, PS Părintele Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopi Romanului și Bacăului, a oficiat Sf. Liturghie arhierească în Parohia Hociungi II, comuna Moldoveni, la care a participat PC Pr. Protopop Cozma Vasile, protopop de Buhuși, alături de sobor numeros de preoți și diaconi.

După oficierea Sfintei Liturghii, PS Părintele Ioachim Băcăuanul, a săvârșit slujba de târnosire a noului Așezământ social cu hramul „Sf. Împărați Constantin și Elena” și a clopotniței.

Așezământul se află în curtea Bisericii „Sf. Nicolae” și a fost ridicat începând cu anul 2010 sub coordonarea P.C. Pr. Paroh Bibiruș Cătălin-Adrian, ajutat de credincioși, și cu sprijinul deosebit al PS Ioachim Băcăuanul.

Noul așezământ social filantropic din Parohia Hociungi II va constitui încă un centru de mare importanță pe lângă celelalte așezăminte deschise pe cuprinsul eparhiei, în cadrul sectorului de asistență socială și filantropie creștină.

Pentru deosebitele lucruri care le-a realizata, Pr. Paroh Nicloae Bibiruș Cătălin-Adrian a fost hirotesit iconom. Persoanelor care au adus o contribuție acestor lucrări li s-au înmânat Distincție de vrednicie din partea Ierarhului.