Sfânta Parascheva ocrotește un așezământ filantropic în parohia Botești

Câteva sute de credincioșI au participat în Duminica a XXIII-a după Rusalii la slujba oficiată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi la biserica “Sf. Gheorghe” din parohia Botești, protopopiatul Bacău.

Cu această ocazie, Preasfinția Sa a sfințit Așezământul social-filantropic "Sfânta Cuvioasa Parascheva" și clopotnița acestui locaș de cult. În cuvântul rostit în cadrul Sfintei Liturghi, ierarhul a vorbit despre semnificațiile Evangheliei din această duminică.

„Numeroși copii au primit în cadrul Sfintei Liturghii Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos. Pentru osteneala depusă, părintele paroh Ciprian Bertea a primit rangul de iconom. Au participat peste 400 de credincioși, dar și autorități locale", a relatat arhid. Ciprian Ioan Ignat, secretar eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Lucrările de construcție ale așezământului social-filantropic din parohia Botești - Ungureni au început în anul 2009, prin contribuția credincioșilor și a autorităților locale. Prin implicarea profesorilor din comuna Ungureni va fi implementat programul "școală după școală".

Clopotnița parohiei Botești, care a fost sfințită ieri de PS Ioachim Băcăuanul, a fost ridicată în apropierea bisericii. Această lucrare era necesară întrucât turla străvechiului lăcaș de închinăciune nu mai poate prelua greutatea celor două clopote cu o greutate considerabilă.