Resfințirea bisericii din parohia Brătești, Protopopiatul Onești

În Duminica a IV-a după Paște, credincioșii din parohia Brătești (comuna Bârsănești) au trăit bucuria resfințirii bisericii cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului” de către Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Sărbătoarea a încunuat eforturile comune ale preotului paroh Ciprian Genes, care ajutat de credincioși și autorități, a derulat, începând din aul 2006, lucrări de renovare și restaurare a sfântului locaș.

După slujba de târnosire s-a oficiat Sf. Liturghie arhierească de către PS Ioachim Băcăunaul, la care a participat PC Pr. Protopop Constantin Alupei, protopop de Onești, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La acest eveniment religios au mai fost prezenți, alături de credincioși, și reprezentanți ai autorităților locale și județene care au ajutat la restaurarea bisericii, aducând prin aceasta laudă lui Dumnezeu, Care i-a învrednicit să împlinească această lucrare.

Răspunsurile la strană au fost date de către corala de copii ai satului. La finalul Sf. Liturghii, PS Părinte Ioachim a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat semnificația Evangheliei de astăzi, precum și rolul Bisericii în viața creștinilor.

Pentru activitatea sa, Pr. Paroh Ciprian Genes a fost hirotesit iconom-stravofor, iar persoanele care au contribuit la viața bisericii din Brătești li s-au înmânat distincții de vrednicie din partea ierarhului.