PS Ioachim Băcăuanul a sfințit Așezământul „Sfinții Ioachim și Ana“ din Măgirești

Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a săvârşit astăzi, duminică 8 iulie, Sfânta Liturghie în parohia „Naşterea Maicii Domnului”, comuna Măgireşti, Protopopiatul Moineşti.

Cu acest prilej, a fost sfinţit Aşezământul social-filantropic ”Sfinţii Ioachim şi Ana”. Aşezământul a fost ridicat cu sprijinul enoriaşilor din parohie, costurile lucrărilor ridicându-se la suma de 300.000 de lei.

„Noua construcţie vine în sprijinul celor nevoiaşi, aici putând primi câte o masă caldă, săptămânal, 40 de persoane. În cuvântul adresat celor prezenţi, PS Ioachim Băcăuanul l-a felicitat pe pr. paroh Sorin Mariş pentru frumoasele realizări în cei 11 ani de păstorire. Pentru osteneala depusă, Preasfinţia Sa a oferit părintelui paroh Sorin Mariş rangul de iconom stavrofor. Episcopul-vicar al Eparhiei Romanului şi Bacăului i-a îndemnat pe cei 700 de credincioşi prezenţi, care au înfruntat cu răbdare soarele arzător, să păstreze credinţa noastră strămoşească, să se înarmeze cu Duhul Sfânt pentru a putea lupta împotriva uneltirilor diavoleşti şi a rămâne neînvinşi în ceasul ispitelor”, a spus pr. dr. Costel Mareş, protopop al Protopopiatului Moineşti.