Proiectul FORTE la Protopopiatul Roman

În sala de ședințe a Protopopiatului Roman a avut loc în ziua de 5 noiembrie, workshopul “Atragere de fonduri/resurse din comunitate”, înscris în proiectul FORTE – Formare Trainică pentru Parteneriat Social, cofinanțat din Fondul Social European.

Partenerii acestui proiect sunt: Federația “Filantropia”, Patriarhia Română, Global Commercium România și Instituto de Formation Integral din Spania.

În cadrul proiectului a fost înființat Centrul de Excelență în Dezvoltarea Resurselor Umane – CEDRU – Bacău. Prin intermediul acestui centru sunt oferite cursuri și activități de consultanță personalului clerical și neclerical din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

“Astăzi am desfășurat un workshop pe tema atragerii de resurse din comunitate. Am încercat să aducem unele modele de bună practică în planificarea, organizarea și evaluarea unei activități de strângere de fonduri. Am vorbit despre motivațiile donatorilor, despre segmentarea pe baza profilului donatorilor. De asemenea, au avut loc exerciții interactive prin intermediul cărora s-a exersat o solicitare scrisă către un potențial partener. S-a arătat cum se poate crea o relație de lungă durată cu persoana dispusă să doneze“, a explicat Alina Vleangă, coordonatorul CEDRU – Bacău.

La workshopul “Atragere de fonduri/resurse in comunitate” au participat 20 de preoți și cinci cântăreți din parohiile Protopopiatului Roman, interesați de mecanismele de atragere de fonduri din comunitate pentru îmbunătățirea și sustenabilitatea activităților sociale.

“Acest curs a oferit posibilitatea preoților noștri să afle noi informații și modele structurate, utile în atragerea de fonduri din comunitate. Preoții sunt implicați în multiple activități ce au caracter social-filantropic, cultural, pastoral-misionar și administativ-gospodaresc. De aceea, acest curs le-a oferit participantilor șansa de a stăpâni mai bine și de a exersa abilități de comunicare cu diverși parteneri, sponsori, binefăcători și donatori , din parohiile pe care le păstoresc. Mulți dintre preoții noștri și-au propus ca în perioada Postului Crăciunului să deruleze numeroase activități social-filantropice. Considerăm că acest curs îi va ajuta pe cei care au participat să descopere noi căi de implicare a tuturor factorilor din comunitate pentru a susține cauza beneficiarilor“, a relatat pr. Florin Țuscanu, protopop al Protopopiatului Roman