Procesiune în orașul Buhuși în prima zi a anului bisericesc

În contextul serbării anului 2013 ca ”Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena”, în orașul Buhuși va avea loc duminică, 1 septembrie, începând cu orele 15.00, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, o amplă procesiune la care vor participa preoți și credincioși din cuprinsul Protopopiatului Buhuși.

Evenimentul va începe la biserica ”Sf. Trei Ierarhi” din localitate unde, la orele 15.00, vor fi aduse Icoanele făcătoare de minuni de la Trifești și de la Mănăstirea Giurgeni, racla cu sfintele moaște de la Mănăstirea Ciolpani și veșmântul cuvioasei Parascheva de la Blăgești. Alături de Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, cler și credincioși vor porni în procesiune pe str. Tineretului, iar pe esplanada din fața Casei de Cultură se va oficia slujba de Te Deum cu ocazia începutului Anului Bisericesc.

Tot aici, prin rugăciuni speciale, vor fi marcate și începutul anului școlar și sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, hramul orașului. După aceasta, toți cei prezenți se vor îndrepta spre Catedrala ”Sf. Nicolae” , unde se va oficia slujba Vecerniei unită cu Litia. Aici vor fi expuse spre închinare cele două icoane făcătoare de minuni, racla cu sfintele moaște și veșcmântul Cuv. Parascheva.

”Un alt moment important îl constituie faptul că anul acesta se împlinesc 66 de ani de la sfințirea Catedralei ”Sf. Nicolae” din Buhuși, prilej cu care au fost aduse atunci moaștele Cuvioasei Parascheva de la Iași, așa cum reiese și din documentul original găsit de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul în piciorul sfintei Mese”, a precizat pr. Vasile Cozma, protopop de Buhuși, organizatorul principal al acestui eveniment.