Preasfințitul Episcop Ioachim Băcăuanul va conferenția duminică, 18 martie, la Moinești

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, va conferenția la sala mare a Primăriei din Moinești, duminică, 18 martie, la orele 17.00, cu ocazia primei conferințe din seria celor trei care se vor desfășura pe durata Postului Mare din acest an, în Protopopiatul Moinești, sub genericul “Trepte spre înviere”. Preasfinția Sa va conferenția pe tema „În Iisus Hristos suferința nu dezumanizează, ci transfigurează”.

Seria întâlnirilor duhovnicești va continua de Buna Vestire, când va fi invitat pr. prof. univ. dr. Constantin Necula, profesor la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu, și se va încheia luni 26 Martie, invitat fiind pr. prof. univ. dr. Ioan Cristinel Teșu, profesor la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași.

„Scopul acestor conferințe, organizate în Moinești pentru al doilea an consecutiv este acela de a oferi credincioșilor, în general, și tinerilor în mod special, hrană sufletească și răspunsuri la întrebările care îi preocupă, pentru că aceste întâlniri vor îmbrăca forma unor convorbiri duhovnicești. Anul acesta, fiind anul dedicat Taintei Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor, tematica acestor conferințe va fi axată pe subiecte ce vizează suferința omului”, a declarat preotul Costel Mareș, protopop de Moinești.