Peste o mie de băcăuani la sărbătoarea Sf. Dimitrie în cartierul Narcisa

PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit vineri, 26 octombrie, Sfânta Liturghie la Biserica "Sfântul Dimitrie" - Narcisa din Bacău.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Ionuţ Pleşcău a fost hirotonit preot. Pr. Ionuţ Pleşcău va prelua activitatea Aşezământului social-caritabil Mitroviţa al parohiei "Sfântul Dimitrie" Narcisa din Bacău.

"La Bacău, sărbătoarea Sfântului Dimitrie a fost importantă din punctul de vedere al participării credincioşilor şi al trăirii. În municipiul Bacău avem două biserici cu hramul Sfântului Dimitrie, în nordul şi în sudul oraşului. Cea mai reprezentativă este Biserica "Sfântul Dimitrie" din cartierul Narcisa. Prin prezenţa unui număr mare de credincioşi la slujba Sfintei Liturghii am simţit parcă atmosfera cartierului de altădată din Tesalonic al Sfântului Dimitrie, cartier care s-a numit Mitroviţa. Peste 4.000 de oameni şi-au manifestat evlavia pentru Sfântul Dimitrie la Bacău, mai ales de când s-a ridicat această biserică. Lăcaşul de închinăciune din cartierul băcăuan Narcisa este cea mai mare biserică ridicată în ultimii ani în cinstea Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, în Ortodoxie. Sărbătoarea este un popas duhovnicesc între sărbătoarea Sfintei Parascheva de la Iaşi şi prăznuirea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou din Basarabi", a spus PS Ioachim Băcăuanul.

Dupa acest moment deosebit, Preasfintia Sa a participat in calitate de reprezentant al Eparhiei Romanului si Bacaului la sarbatoarea de la Bucuresti, alaturi de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel.