Pelerini la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Aproape o sută de credincioșii din parohia Orbic, Protopopiatul Buhuși, una dintre cele mai sărace parohii din eparhia Romanului și Bacăului, însoțiți de preotul paroh Gheorghe Bârjovanu, au participat astăzi, 19 noiembrie, la un pelerinaj de o zi la Catedrala Arhiepiscopală din Roman.

Aceștia au participat la slujba Sfintei Liturghii arhierești, oficiată de PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, după care s-au închinat la racla în care se află părticele din moaștele Sfântului Teodosie de la Brazi, sfântul Antipa de la Calapodești, precum și ale altor sfinți, martiri din primele veacuri creștine.

Însoțiți de PS Episcop Ioachim, pelerinii au vizitat muzeul Centrului Eparhial din Roman, unde sunt adăpostite icoane, obiecte de cult și alte piese de patrimoniu, aparținând ale Sfinților Ierarhi care au slujit pe scaunul episcopal de la Roman, precum și personalităților vieții spiritualte și culturale românești din această Arhiepiscopie.

Pelerinajul buhușenilor la Centrul Eparhial de la Roman a continuat cu vizitarea Centrului Eparhial, și s-a încheiat cu un popas la Fabrica de Lumânări „Sf. Fotimi”, acolo unde credincioșii au putut vedea procesul de fabricație. Aici le-a fost explicat și importanța achiziționării de lumânări de la pangarele bisericilor și mănăstirilor, din achiziționarea cărora Biserica poate derula proiectele social-filantropice.

PS Ioachim Băcăuanul a precizat faptul că, scopul acestui pelerinaj, și al celorlalte care vor urma de același gen, este acela de a oferi creștinilor o imagine asupra activităților derulate de Centrul Eparhial de la Roman, promovarea proiectelor social-culturale și filantropice în cadrul parohiilor, precum și apropierea credincioșilor de preoți și de Ierarhul locului.