Managementul serviciilor social-filantropice în Protopopiatul Onești

În perioada 15-17 aprilie 2013, în cadrul Protopopiatului Onești, s-a desfășurat cursul „Managementul Serviciilor Social-Filantropice”, organizat de Centrul Național pentru Formare Continuă „Dumitru Stăniloae” din București.

Acesta este cofinanțat din Fondul Social European și implementat de Federația Filantropia în Parteneriat cu Patriarhia Română, IFI și SC Global Commercium. Scopul proiectului este dezvoltarea capacității organizaționale a structurilor active în domeniul parteneriatului social din cadrul Administrației Patriarhale și a 9 eparhii din cuprinsul Bisericii Ortodoxe Române, pentru a deveni parteneri mai puternici pentru incluziunea socială la nivel național. Pentru îndeplinirea acestui scop, din luna noiembrie 2012 s-a înființat Centrul Național pentru Formare Continuă Dumitru Stăniloae din București ce desfășoară programe de formare.

La curs au participat un număr de 14 preoți și personal neclerical din cadrul Protopopiatului Onești iar pe parcursul celor trei zile s-au însușit concepte legate de analiza de nevoi, analiza de resurse și etapele procesului de oferire de servicii social-filantropice.

Acest curs vine în sprijinul preoților și persoanelor care își desfășoară activitatea în asociații nonguvernamentale ce funcționează cu binecuvântarea eparhiei dar și a celor ce doresc să se implice pe viitor sau să inițieze servicii social-filantropice pentru comunitate.