Întâlnire în cadrul proiectului FORTE la Buhuși

Echipa Centrului de Resurse CEDRU Bacău, care este dezvoltat pentru Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului în cadrul Proiectului FORTE, împreună cu membrii echipei de planificare şi implementare a direcţiilor, obiectivelor şi planurilor operaţionale ale strategiei de dezvoltare a Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, au fost prezenţi, în ziua de 14 februarie 2013, la Protopopiatul Buhuşi, pentru a prezenta, informa şi familiariza pe cei prezenţi cu privire la procesul de planificare strategică care se desfăşoară în eparhie pentru domeniul social, oglindind şi activitatea socială bogată desfăşurată de parohii, mănăstiri şi ONG-urile care funcţionează cu binecuvântarea eparhiei, a precizat Părintele consilier patriarhal Dorel Moţoc, secretarul general al Federaţiei Filantropia.

Obiectivul acestei întâlniri a fost, pe de o parte, prezentarea imaginii de ansamblu a realizărilor echipei nucleu care a lucrat pe parcursul unui an de zile la planificarea strategica pentru perioada 2013-2016 , iar, pe de alta parte, sa atragă în echipă şi alte persoane dornice să se implice în etapele viitoare ale operaţionalizării strategiei.

Evenimentul a debutat cu prezentarea Proiectului „FORTE - Formare trainica pentru parteneriat social”, proiect cofinanţat din Fondul Social European, şi a Centrului de Resurse CEDRU Bacău înfiinţat în cadrul acestui proiect. În continuare, Părintele consilier Eugen Ciuche a prezentat activităţile Sectorului Social şi proiectele de viitor. Participanţii au fost familiarizaţi cu noţiunile de viziune, misiune, direcţii şi obiective strategice pentru a înţelege necesitatea procesului planificării strategice.

Membrii echipei nucleului de planificare şi-au prezentat viziunea Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului pentru domeniul social: „Oameni fericiţi în comunităţi active şi unite sub aripa protectoare a Bisericii. La eveniment au participat 13 preoţi din Protopopiatul Buhuşi sub coordonarea Părintelui Protopop Cozma Vasile şi 9 membri ai echipei nucleu de planificare strategică. Activităţi similare s-au desfăşurat în Protopopiatele Oneşti şi Sascut, urmând ca strategia de dezvoltare să fie prezentată şi la întâlnirile viitoare pentru ca şi alţi parteneri să-şi poată exprima dorinţa de cooperare.