Icoana de la Trifești în pelerinaj la Onești

La Catedrala "Pogorârea Sfântului Duh" din Oneşti a ajuns ieri, 5 august, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Trifeşti, din judeţul Neamţ. Pelerinajul are loc cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului şi se va încheia vineri, 9 august 2013.

În fiecare seară se va oficia Paraclisul Maicii Domnului, iar în cursul zilei credincioşii sunt aşteptaţi să participe la Acatistul Adormirii Maicii Domnului și la Acatistul Bunei Vestiri.

Miercuri, 7 august, se va sluji Agheazma mică şi Sfânta Liturghie, iar seara se va oficia Taina Sfântului Maslu.

Joi, 8 august, se va sluji Sfânta Liturghie de către un sobor de preoţi, răspunsurile la strană urmând să fie oferite de Corala "Ierotheos" a preoţilor Protopopiatului Oneşti.

"Suntem în primele zile luna august, perioadă încărcată cu multă trăire duhovnicească, deoarece avem în prim-plan sărbătoarea Schimbării la Față a Mântuitorului Iisus Hristos și desigur zilele de post și de rugăciune închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Este o mare bucurie ca icoana Maicii Domnului, să vină pentru câteva zile în orașul de pe Valea Trotușului. Aducerea acestei icoane este cu mare folosință duhovnicească, deoarece s-a obișnuit ca, în ultimii 12 ani, aceasta să vină pentru câteva zile la Onești. De altfel, această aducere a sfintei icoane făcătoare de minuni face parte și din desfășurarea activității noastre misionar-pastorale din Protopopiatul Onești. Mulți credincioși se bucură, din moment ce nu au posibilități materiale pentru a se deplasa la locurile unde găsesc alinare prin icoanele făcătoare de minuni. Le facem o mare bucurie aducănd această icoană mai aproape de satele și de locuinţele lor. Încă sunt foarte mulți credincioși care nu au avut în viața lor posibilitatea și bucuria de a vedea și de a se închina în fața unei icoane precum aceasta, înzestrată de către Dumnezeu cu facerea de minuni", a spus pr. paroh Constantin Alupei, care este şi protopop al Protopopiatului Oneşti.