Excursie de sfârșit de an pentru copiii Centrului de zi din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” Roman

Copii proveniți din familii aflate în dificultate de la Centrul de zi „Episcop Melchisedec” - Roman din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” și voluntarii Asociației „Mușatinii” ce au activat în cadrul acestuia, au primit un cadou deosebit cu ocazia sfârșitului de an școlar.

Cu toții au participat la o excursie de o zi, ce a cuprins mai multe obiective religioase și culturale deosebite, printre care: Cetatea Neamțului, Casa Memorială “Ion Creangă” de la Humulești, Casa Memorială „Mihail Sadoveanu”, Zimbrăria de la Neamț, Mănăstire Vovidenia, Mănăstirea Neamț și Mănăstirea Sihăstria.

Evenimentul a fost organizat cu implicarea și susținerea directă a Preasfințitului Episcop Ioachim Băcăuanul la inițiativa profesorului Albert Ovidiu, Președintele Asociației „Mușatinii” din Roman și a lui Bogdan Gherasimescu, directorul Fundației „Episcop Melchisedec”, alături de Pr. Cătălin Crețu, asistent social al Protopopiatului Roman și a profesorilor voluntari de la Școala „Calistrat Hogaș” din Roman.

”Îi mulțumim Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul pentru bunăvoința și sprijinul acordat în realizarea acestei excursii, precum și domnului prof. Albert Ovidiu pentru că a fost alături de noi împreună cu voluntarii Asociației „Mușatinii”. Prin acest dar sperăm că am reușit să aducem un strop de bucurie în sufletele micuților, ei simțindu-se într-adevăr prețuiți în mod deosebit și apreciați”, a declarat Bogdan Gherasimescu directorul Fundației „Episcop Melchisedec”.

Activitatea de la Centrul de zi pentru copii din familii în dificultate „Episcop Melchisedec” este derulată cu binecuvântarea PS Episcop Ioachim Băcăuanul, sub coordonarea domnișoarei Clapa Alexandra, directoare a Centrului de zi pentru copii, și are drept scop ajutorarea unor elevi de la Școlile din Roman, prin acordarea unei mese calde, la prânz, în fiecare zi, pe toată durata anului, iar în ocazii speciale, cum a fost și cea de astăzi, acordarea de cadouri, menite să-i mențină pe copii aproape de școală și Biserică, să-i stimuleze pentru a învăța mai bine și a fi mai buni, atât în raport cu lumea, cât și cu ei înșiși.