Examen de capacitate preoțească pentru tinerii teologi din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Treisprezece tineri teologi din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului care doresc să primească Taina Hirotoniei au susţinut astăzi, 1 aprilie, la Centrul eparhial Roman examenul de capacitate preoţească.

Examenul s-a desfășurat cu binecuvântarea și sub directa coordonare a Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, alături de o comisie alcătuită din părinți consilieri ai Centrului Eparhial de la Roman și profesori de la Liceul Teologic”Melchisedec Ștefănescu” din Roman.

Examenul de capacitate preoţească a constat în susţinerea unui test scris şi a unuia oral. Întâlnirea între ierarh și tinerii absolvenți ai institutelor de învățământ teologic universitar este acela de a cerceta chemarea pentru preoţie şi de verificare a cunoştinţelor dobândite în instituţiile teologice pentru a fi utilizate în viaţa pastorală.

”Ne-am dorit ca, prin intermediul acestui întâlniri, să descoperim vocația tinerilor teologi pentru viața misionară a Bisericii”, a declarat Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul.