Două centre pentru copii, inaugurate la Hârja

Centrul de zi pentru copii “Sfântul Dionisie Exiguul” şi Centrul de creaţie, artă şi tradiţie "Sfântul Apostol Andrei", din cadrul Asociaţiei "Sfântul Voievod Ştefan cel Mare" - Hârja, judeţul Bacău, au fost inaugurate şi sfinţite luni, 3 decembrie, de PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Slujba de sfințire a fost urmată de un program cultural-artistic susţinut de un grup de copii beneficiari ai programelor Asociaţiei "Sfântul Voievod Ştefan cel Mare" - Hârja.

La eveniment au participat oficialităţi locale şi centrale, cadre didactice, istori, etnologi, voluntari ai celor două centre pentru copii, elevi ai şcolilor de pe cuprinsul comunei Oituz.

Părintele Constantin Gherasim, inspector pe Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, ne-a relatat că cele două centre sunt situate în apropierea Centrului rezidenţial Hârja.

"Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul a remarcat că cele două centre vor constitui o alternativă pentru timpul liber, atât de necesară tinerilor din ziua de astăzi, în condițiile unei societăți bulversate ce resimte lipsa unor valori românești autentice", a spus pr. Constantin Gherasim.

Prin intermediul Centrului de zi pentru copii vor primi ajutor zece elevi din familii defavorizate, iar la Centrul de Creație, artă și tradiție vor desfăşura activităţi peste 50 de copii. Asociaţia “Sfântul Voievod Ştefan cel Mare- Hârja” a fost infiinţată, cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, în luna iunie a acestui an, fiind coordonată de pr. Ilarion Mâţă. Scopul asociaţiei este acela de a intensifica activitatea social-medicală, misionar-filantropică din această zonă a Eparhiei Romanului și Bacăului.