Conferință administrativă la Protopopiatul Roman

Joi,21 martie 2013, la sala de ședinte a Protopopiatului Roman a avut loc ședința administrativă a personalului clerical și neclerical, din acest protopopiat.

Delegatul Preasfințitului Părinte episcop Ioachim Băcăuanul a fost PC Pr.Consilier Administrativ Alexandru Zamfir, care a transmis celor prezenți mesajul și binecuvântarea arhierească a Preasfinției Sale, aducând la cunoștință preoților romașcani ultimele hotărâri ale Sf. Sinod, precum și îndemnul de a participa la procesiunea cu Sfintele icoane din Duminica Ortodoxiei ce se va desfășura în municipiul Roman.

În continuare a luat cuvântul PC Pr. Matei Silviu Daniel, inspectorul eparhial cu probleme de Sănătate și Securitate în Muncă (SSM), care a făcut o instruire generală în acest domeniu, pornind de la Legea 319/2009 și Hotărârea de Guvern nr.1425/ 2006.

La sfârșitul acestui instructaj, făcut în Power Point, fiecare participant a primit câte un dosar cu legislația privind SSM. În urma instructajului toți preoții au completat câte un chestionar (test) dovedind astfel însușirea cunoștințelor necesare legate de SSM.

PC Protopop a facut cunoscute și alte aspecte legate de activitatea la parohii, îndemnându-i pe toți cei prezenți la implicarea permanentă în buna desfășurare a misiunii preoțești.