Concurs dedicat părintelui Dumitru Stăniloae la Liceul Teologic ”Episcop Melchisedec” din Roman

La Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman s-a desfasurat în data de 17 ianuarie 2013, etapa eparhiala a concursului national „ Parintele Dumitru Staniloae -110 ani de la nastere si 20 de ani de la trecerea la cele vesnice”.

Elevilor participanți le-a fost dată o bibliografie bogată alcătuită pe baza unei tematici structurată pe trei sectiuni si anume; copilaria si adolescenta Parintelui Profesor, cariera didactica de la Sibiu si tot ceea ce a insemnat ea pentru Parintele Profesor, si cea dea treia sectiune etapa de la Facultatea de Teologie din Bucuresti acolo unde si-a desfasurat cea mai mare parte a activitatii.

Lucrările au fost foarte bine realizate, structurate și au parcurs, mare parte dintre ele, criteriile de evaluare impuse de comisia de evaluare alcătuită din Cozma Eduard, profesor de dogmatică la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” și preot profesor Constantin Leonte, fost profesor de disciplina Dogmatică la acest liceu.

Primii doi clasați au fost elevii Iosub Cristian, clasa a X-a cu nota 9.80, și Chirliu Teofil, clasa a XI-a, cu nota 9.40. Aceștia vor fi premiați de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și președinte al comisiei concursului, și vor fi înscriși, conform planificării concursului național, în etapa a II-a, respectiv etapa mitropolitană.