Câștigătorii etapei eparhiale a concursului dedicat părintelui Dumitru Stăniloae, premiați la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Elevii, Iosub Cristian, clasa a X-a, și Chirliu Teofil, clasa a XI-a, de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman, câștigători ai fazei eparhiale a Concursului Național „Părintele Dumitru Stăniloae -110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice” au fost premiați de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, marți, 29 ianuarie, la Catedrala Arhiepiscopala.

Evenimentul a avut loc după slujba Vecerniei, unită cu Litia, pe care Preasfințitul Episcop Ioachim Băcăuanul, a oficiat-o, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Ajunul serbării Sfinților Trei Ierarhi a adus în milocul credincioșilor prezenți în locașul de cult romașcan și corala Liceului „Episcop Melchisedec”, care au prezentat un program de cântări liturgice și imne închinate patronilor învățământului teologic. De asemenea, liceeni au prezentat și aspecte din viața, activitatea și opera Sfinților Trei Ierarhi.