Bucurie în prima zi a anului școlar la Coșnea

Toţi copiii de la Şcoala cu clasele I-VIII din satul Coşnea - comuna Agăş au primit luni, 16 septembrie, în prima zi de şcoală, ghiozdane complet echipate cu rechizite şi toate cele necesare pentru noul an şcolar.

Acestă zi a însemnat pentru elevii din satul Coşnea, dar şi pentru părinţii lor, nu doar deschiderea oficială a cursurilor, ci şi bucuria pe care o aduce rugăciunea, mai ales când este însoţită de semnele dragostei - darul oferit din suflet. După oficierea slujbei de Te-Deum, părintele protopop Costel Mareş, în cadrul proiectului "Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi", a oferit celor 17 preşcolari şi 46 de şcolari din satul Coşnea dulciuri, ghiozdane complet echipate cu rechizite şi toate cele necesare pentru noul an şcolar. Proiectul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului - "Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi", este un proiect iniţiat de Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul şi care îşi propune să vină în sprijinul copiilor aflaţi la început de an şcolar.

Protopopiatul Moineşti, prin preoţii şi toate parohiile sale, susţine (sub diferite forme) în acest nou an şcolar, din fonduri proprii, aproape 300 de elevi la studiu în ciclul primar, gimnazial și liceal, atât în Moineşti cât şi în alte localităţi. În acest proiect se încadrează şi cele 100 de ghiozdane echipate, dintre care primele 46 au fost oferite copiilor din Coşnea. În zilele ce urmează vor primi ghiozdane şi cei 20 de copii de la Centrul de Zi al Protopopiatului precum şi alţi 34 de copii provenind din familii aflate în dificultate.