”Bucuria de a fi creștin” în Protopopiatul Roman

În ziua de 25 aprilie 2013, la sala de ședinte a Protopopiatului Roman a avut loc faza pe protoierie a concursului spectacol : "Bucuria de a fi creștin”, organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în contextul anului omagial dedicat Sfinților Împărăți Constantin și Elena.

S-au înscris 65 de elevi cu vârste cuprinse între 9-15 ani, coordonați de preoții și profesorii de religie de la parohii. Aceștia au fost evaluati de o comisie alcătuita din: Pr.Lupu Liviu - responsabil cu cateheza pe Protopopiatul Roman, prof. Dr. Baltoi Mihaela -profesor de lb.română la Colegiul Național Roman Vodă și prof. Mirela Cretu -profesor de religie la Colegiul Tehnic Petru Poni.

În urma prestației deosebite a elevilor, juriul (colectivul de evaluare) a desemnat câștigătorii pe cele trei secțiuni:

     1.secțiunea I-a: interpretare a unui cântec popular - eleva Bancu Diandra
     2.secțiunea a II-a : recitare de poezie religioasă- eleva Moisă Iulia
     3.secțiunea a III-a: creații literare, povestiri - eleva Mihaila Corina.

Toți concurenții au primit o diplomă de participare, iar primii trei clasați vor reprezenta Protopopiatul Roman , la etapa următoare (cea eparhială).

Un rol important în reușita acestui spectacol concurs l-au avut preoții și profesorii de religie care i-au pregătit pe concurenți , dar și cadrele didactice de la învățământul primar care i-au descoperit și promovat. Mulțumim tuturor participanților, felicitări câștigătorilor și le dorim succes mai departe în etapa eparhială și națională”, a declarat preot protopop Florin Țuscanu.