Autoritățile județene din Neamț în vizită la Centrul Eparhial de la Roman

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, s-a întâlnit astăzi cu dl.Culiță Tărâță, președintele Consiliului Județean Neamț, la sediul Fundației ”Episcop Melchisedec” din Roman.

Întâlnirea a fost precedată de o ședință extraordinară a CJ Neamț, organizată în sala de ședințe din incinta Parcului ”Episcop Melchisedec Ștefănescu”.

După aceasta, reprezentanții autorității județene au vizitat complexul socio-cultural aparținând Eparhiei, precum și Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv Parascheva”. Pe parcursul vizitei, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a explicat semnificația Centrului Eparhial, reliefând valoare istorică, socială și culturală inestimabile, atât pentru municipiul Roman, cât și pentru județul Neamț. Totodată, ierarhul a menționat importanța implementării și derulării unor proiecte într-un parteneriat între cele două instituții.

La rândul său, d-l. Culiță Tărâță și-a exprimat admirația pentru lucrările de restaurare și renovare derulate la Centrul Eparhial de la Roman în ultimii cinci ani, manifestându-și interesul pentru a susține și promova Arhiepiscopia Romanului și Bacăului prin intermediul unor proiecte pe care cele două instituții etalon pentru județul Neamț să le poată derula în viitorul apropiat.