Ianuarie 2018

31 Ianuarie 2018

Marţi, 30 ianuarie 2018, în ziua de prăznuire a celor trei luceferi ai dreptei credinţe, Sf. Vasile cel Mare, Sf. Grigorie Teologul şi Sf. Ioan Gură de Aur, Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău a încheiat şirul de manifestări duhovniceşti, liturgice, sociale şi culturale organizate în cadrul Săptămânii duhovnicești, cu prilejul hramului.

31 Ianuarie 2018

Membrii Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, s-au întâlnit astăzi, 31 ianuarie în ședința de lucru premergătoare Adunării Eparhiale, care va avea loc sâmbătă, 3 februarie la Bacău.

30 Ianuarie 2018

Ziua închinată „Sfinților Trei Ierarhi” a fost serbată și la Catedrala „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, unde Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Ierarhul a fost însoțit în rugăciune de un sobor de preoți și diaconi, în cadrul slujbei având loc și două hirotonii în treapta de preot, respectiv de diacon.

29 Ianuarie 2018

Luni 29 ianuarie 2018, după Vecernia praznicului Sfinților Trei Ierarhi, ocrotitorii învățământului teologic, la Liceul Teologic ”Episcop Melchisedec” a avut loc un eveniment important pentru comunitatea educațională a liceului, sfințirea, de către Înaltpreasfințitul Ioachim, a unei săli moderne de lectură, anume Centrul de Informare ”Dimitrie Matcaș”.

29 Ianuarie 2018

Duminică, 28 ianuarie 2018, în Duminica vameșului și fariseului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a acordat arhiereasca binecuvântare pentru implementarea unei activități din cadrul Programului Social Eparhial ”În temniță am fost și ați venit la Mine”, la Parohia Ortodoxă Lazaret din Bacău.

 

 

28 Ianuarie 2018

Ziua de 28 ianuarie a.c. a fost una de înălțare spirituală pentru credincioșii Parohiei „Sfinții Trei Ierarhi” din municipiul Bacău. Duminica a fost înfrumusețată de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, care a venit aici pentru a se ruga și a oficia Sfânta Liturghie. La final a lăudat râvna preoților slujitori și a Consiliului Parohial, văzând stadiul înaintat al lucrărilor la viitoarea construcție ce se ridică în vecinătatea locașului de cult, și care se dorește a fi o grădiniță pentru copiii autiști. La slujbă a fost prezent și domnul Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău.

26 Ianuarie 2018

Perioada Triodului, premergătoare Învierii Domnului, începe cu Duminica vameşului şi fariseului, iar specificitatea liturgică a acesteia este dată de imnul de pocăinţă: „Uşile pocăinţei deschide-mi mie, Dătătorule de viaţă“. Prin urmare, din acest moment trebuie să fim mai atenţi în a ne deschide sufletele înaintea lui Dumnezeu şi prin El să începem adevărata viaţă pe Pământ, în perspectiva celei cereşti.

25 Ianuarie 2018

Joi, 25 ianuarie 2018, începând cu ora 11.00, la Centrul eparhial de la Roman a avut loc întâlnirea corespondenților media din cele șase protopopiate ale Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

25 Ianuarie 2018

      În contextul sărbătoririi Unirii Mici de la 1859, cu binecuvântarea IPS Ioachim, preoții Protoieriei Sascut au omagiat personalitățile făuritoare ale Unirii Principatelor Române, în cadrul primei întâlniri din acest an, care a avut loc la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Păncești.

Cu binecuvântarea Ierarhului, la eveniment a fost prezent și PC părinte Ionuț Avram, director al Agenției de turism și pelerinaje Meteora Tour, a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care a prezentat diverse oferte în țară și în străinătate pentru preoți și pentru enoriașii acestora.

de față fiind și PC Pr. Burduja Vasile de la Parohia Cania, Episcopia Basarabiei de Sud, PC Pr. Rusu Radu, slujitor la Mănăstirea Ulmu, Mitropolia Basarabiei și domnul Tudor Roman din Parohia Cania, rapsod popular.  

 

  

25 Ianuarie 2018

Sute de persoane și-au luat rămas bun de la Aspazia Oțel Petrescu astăzi, 25 ianuarie, conducând pe ultimul drum trupul neînsuflețit al celei ”care a mărturisit şi apărat Ortodoxia cu preţul libertăţii sale în timpul regimului comunist ateu”, după cum a spus Părintele Patriarh Daniel.

Pagini