Decembrie 2017

31 Decembrie 2017

La Catedrala arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, duminică seara, 31 decembrie 2017, la trecerea înspre Anul Nou 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, alături de preoții consilieri și inspectori de la Centrul eparhial, de preoți din Protopopiatul Roman și de părinții și diaconii ce slujesc la Catedrală, a oficiat, începând cu ora 23.30, slujba Acatistului Domnului Iisus Hristos, ca ofrandă de mulţumire pentru anul ce a trecut şi ca binecuvântare a lui Dumnezeu pentru noul an calendaristic civil.

31 Decembrie 2017

În ultima duminică din anul 2017, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiul Bacău a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, care a oficiat Sfânta Liturghie. Cu această deosebită întâlnire în cadrul liturgic, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi alături de mulțime de credincioși din urbea băcăuană.

30 Decembrie 2017

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2017 „Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”.
Între Protopopiatul Onești și Penitenciarul Spital Tg. Ocna este semnat un protocol de colaborare care prevede ajutorul persoanelor private de libertate custodiate pe parcursul executării pedepselor, dar și sprijin pentru punerea în libertate și reintegrarea în societate. Astfel, în data de 24 decembrie un sobor de preoți sub protia părintelui protopop Ioan Bârgăoanu a săvârșit o slujbă de pomenire a martirilor care au suferit în acest penitenciar.

30 Decembrie 2017

Aduceţi-vă mereu aminte că Iisus, înainte de pătimirea Sa, ne-a îndemnat să rămânem în iubirea Lui: „Rămâneți întru iubirea Mea, căci fără Mine nu puteți face nimic!” (Ioan XV, 10).

Același lucru vă spun și eu, ca urare pentru Anul Nou în care, cu nădejde, am intrat: Să rămânem tot timpul în aria iubirii Sale și orice lucrare a noastră să fie făcută în numele Lui, și atunci, anul care începe, va fi un an al mântuirii!

 

La mulți și binecuvântați ani!

 

Al vostru către Domnul rugător,

 

†IOACHIM,

Arhiepiscopul Romanului și Bacăului

29 Decembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, duminică, 24 decembrie 2017, în Ajunul slăvitului Praznic al Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în Parohia Turluianu peste 150 de copii au  participat  la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie alături de părinții și bunicii lor. La momentul cuvenit din slujbă toți micuții și tinerii enoriași au fost împărtășiți cu Trupul și Sângele Domnului de către părintele paroh Daniel Popa.

29 Decembrie 2017

Începând cu data de 1 ianuarie 2018, Fundaţia Episcop Melchisedec oferă un nou tip de asistenţă medicală: asistenţă medicală stomatologică

29 Decembrie 2017

Parohia Ghidion din Comuna Stănița, Protopopiatul Roman, s-a bucurat în ziua de 29 decembrie de prezența Părintelui Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului care, alături de P.Cuv. părinte arhimandrit Pimen Costea, vicar-eparhial, de preoți și diaconi de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman, de părintele protopop Dragoș Munteanu, de preotul paroh Vasile Stan și de preoți din Protopopiatul Roman, a sfințit troița ce a fost ridicată în incinta curții bisericii cu hramul Sfântul Gheorghe. Aceasta a fost ridicată cu sprijinul financiar al familiei Crăciun Năstase și Silvia, fiind închinată deținuților politici care s-au jertfit pentru apărarea valorilor naţionale și a dreptei credințe strămoşești.

28 Decembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 1-22 decembrie a fost implementat proiectul eparhial „Fii dar din Darul lui Dumnezeu”, proiect social-filantropic ce și-a propus a aduce bucuria în sânul familiilor cu reduse posibilități materiale, și în Protopopiatul Onești.

28 Decembrie 2017

În a doua zi a Crăciunului, în comunitatea din orașul Tîrgu Ocna, la Biserica „Precista”, a avut loc un minunat concert caritabil de colinde care se află la a IV-a ediție, intitulat „Ler din Cer”. Concertul de colinde este darul oferit de Parohiile din Tîrgu Ocna pentru credincioșii din acest oraș stațiune, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

28 Decembrie 2017

Proiectul "Moș Crăciun pentru toți copiii", implementat de către Asociația „Sfânta Anastasia Romana” din Tîrgu Ocna în Spitalul Municipal „Sfântul Ierarh Dr. Luca” din Onești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și în baza acordului de parteneriat încheiat între cele două instituții, și-a atins obiectivele în data de 28 decembrie.

Pagini