Noiembrie 2017

30 Noiembrie 2017

Preoți și credincioși din parohiile Narcisa, Sfântul Andrei Criteanul și Sf. Cuv. Parascheva din Bacău, parohia Letea Veche, parohia Hemeiuș și parohiile din comuna Mărgineni ale protopopiatului Bacău, dar nu numai, au participat vineri după amiază, în data de 1 decembrie 2017, la slujba Sfântului Maslu oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului la biserica Mănăstirii ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, care este Metoc Chiriarhal. Atmosfera a fost una cu adevărat unică prin faptul că după Sfântul Maslu Ierarhul a cântat alături de credincioși colinde și melodii patriotice.

30 Noiembrie 2017

În contextul serbării Zilei Naționale a României, vineri, 1 Decembrie 2017, la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman a fost oficiată începând cu ora 10.00 o slujbă de Te Deum de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți consilieri și inspectori ai Centrului eparhial de la Roman.

30 Noiembrie 2017

În ziua de prăznuire a Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României, joi, 30 noiembrie 2017, la Moineşti s-au desfăşurat manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, evenimente ce marchează împlinirea a 99 de ani de la momentul creării României Mari.

30 Noiembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi al Bacăului, în dimineaţa zilei de 29 noiembrie 2017, în parohia cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, din satul Letea Veche, comuna Letea Veche, Protoieria Bacău, s-a desfăşurat o frumoasă activitate duhovnicească.

30 Noiembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel‟ din Parcul Cancicov Bacău a constituit spațiul sacru în care, marți, 28 noiembrie 2017, membrii Societății pentru Cultură și Literatura Română în Bucovina, filiala Bacău, au încheiat, prin rugă, seara bucovineană ce a marcat la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Bacău împlinirea a 99 de ani de la Unirea Bucovinei cu Țara Românească.

30 Noiembrie 2017

În ziua de prăznuire a Sfântului Apostol Andrei, la Catedrala Arhiepiscopală din Roman, Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de părintele arhimadrit Pimen Costea, Vicar eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de părinți consilieri, slujitori ai catedralei și diaconi.  Cu acest prilej Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a asistat la slujbă.

30 Noiembrie 2017

În ziua de 29 Noiembrie, la Spațiul Public European din București a avut loc Evenimentul "Resurse pentru Managementul Voluntarilor în Servicii Sociale", eveniment la care a participat și Asociația  Sfânta Anastasia Romana" din Târgu Ocna prin Președintele Organizației, Pr. Silviu Butucaru. 

29 Noiembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, copiii Centrului de zi „ Sf. Dionisie Exiguul- Hârja”, din cadrul Așezământului Filantropic„ Sf. Voievod Ștefan cel Mare- Hârja” vor  cinsti Ziua Națională a României printr-un program artistic de cântece și poezii patriotice. Tot cu această ocazie copiii vor cinsti pe Sf. Andrei, ocrotitorul Centrului de artă, creație și  tradiție, realizând diferite activități tradiționale specifice zonei, dar și țării noastre străbune.

 

29 Noiembrie 2017

În perioada 27-29 noiembrie 2017 a avut loc, la Centrul social-pastoral ,,Sfânta Cruce” de la Mănăstirea Caraiman din județul Prahova, întâlnirea corespondenților Televiziunii TRINITAS TV din eparhiile Patriarhiei Române. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a fost reprezentată la acest eveniment de părintele Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial în cadrul Sectorului Cultural al Administrației Eparhiale, în calitate de reporter al TRINITAS TV, fiind însoțit de părintele Constantin Segneanu din Protopopiatul Roman, de domnul Cristian Balaban din Protopopiatul Moinești și de domnul Adrian Bălăceanu din Protopopiatul Buhuși, în calitate de cameramani.

29 Noiembrie 2017

În cadrul celei de a IV-a ediții a Colocviului pentru Tineret, desfășurate anul acesta în perioada 27-29 noiembrie la Mănăstirea Neamț au participat 27 de preoţi din Arhiepiscopia Iașilor care desfășoară activități diverse cu tinerii în parohiile pe care le păstoresc.Totodată, la această întâlnire au fost invitaţi şi preoţi care desfăşoară activităţi similare în Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, în Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, dar şi în Episcopia Huşilor. Eparhia Romanului și Bacăului a fost reprezentată de preotul Marius Iacobeanu de la Parohia ,,Lazaret" din Bacău și de preotul Mihai-Flavius Balaban de la Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Bacău.

Pagini