Octombrie 2017

31 Octombrie 2017

În perioada 26-27 octombrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” a fost reprezentată în cadrul unor întâlniri de lucru cu profesioniștii din cadrul ONG-urilor din județul Bacău.

31 Octombrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, sâmbătă, 28 octombrie 2017, în Parohia Siliștea II din Protopopiatul Buhuși, a fost săvârșită slujba Vecerniei unită cu Litia în cinstea ocrotitorului spiritual al acestei comunități, Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir.

30 Octombrie 2017

Până sâmbătă, 2 decembrie, părticele din moaștele Sfintei Mucenițe Varvara, donate bisericii din Salina de la Târgu Ocna, au fost așezate spre închinarea credincioșilor în Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman.

30 Octombrie 2017

Miercuri, 25 octombrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia Buda din Protopopiatul Buhuși, a fost cinstit ocrotitorul spiritual al acestei comunități, Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir.

29 Octombrie 2017

Astăzi, 29 octombrie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a sfințit așezământul social-filantropic "Sfântul Iosif de la Văratic" din Parohia Răcăuți, Protopopiatul Onești.

29 Octombrie 2017

Biserica ”Sfânta Treime” de la Poiana Negustorului - Pădureni a fost târnosită astăzi, 29 octombrie, de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului

29 Octombrie 2017
Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și la inițiativa credincioșilor băcăuani, Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Bacăuși a organizat un pelerinaj în ținutul Bucureștiului, în contextul sărbătorilor dedicate Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul capitalei României.
 
29 Octombrie 2017

Etapa finală a Festivalului-Concurs Naţional de Muzică Bisericească Lăudaţi pe Domnul!, ediția a X-a, s-a desfăşurat vineri la Palatul Patriarhiei din București. Evenimentul a avut loc prezența Părintelui Patriarh Daniel și a conducătorilor de Biserici Ortodoxe Autocefale care au coliturghisit în 27 octombrie 2017 la București.La eveniment a fost prezent și IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

27 Octombrie 2017

Act Solemn Comemorativ proclamat astăzi, 27 octombrie 2017, în cadrul Sfintei Liturghii oficiată la Catedrala Patriarhală din București:

27 Octombrie 2017

Bucureştiul se află în zi de sărbătoare. Ocrotitorul Capitalei României şi al Catedralei Patriarhale, Sfântul Dimitrie cel Nou, este cinstit în aceste momente la Patriarhie de mii de credincioşi. Preafericitul Părinte Kirill, Patriarhul Rusiei, prezidează liturghia de hram în concelebrare cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, Preafericitul Părinte Anastasie, Arhiepiscopul Tiranei, Durresului și al întregii Albanii,  şi cu Preafericitul Părinte Rastislav, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe din Ţinuturile Cehiei şi din Slovacia. La evenimentul istoric a participat și IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, alături de alți Ierarhi ai Sinodului Bisericii Ortodoxe Române.

Pagini