Septembrie 2017

1 Octombrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, în perioada 25-29 septembrie 2017, a reprezentat Federația Filantropia a Patriarhiei Române la Torun – Polonia, pentru  evenimentul internațional ”Care homes director today and tomorow. Pressure, concessions, compromises and solutions” ("Directorul centrelor de îngrijire astăzi și mâine. Presiune, concesii, compromisuri și soluții ").

 

29 Septembrie 2017

În contextul în care Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2017 ca An comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, Administrația Națională a Penitenciarelor a organizat, în perioada 26 - 28 septembrie 2017 - la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tg. Ocna - activități moral - religioase derulate în cadrul Proiectului Memorie și mărturisire în penitenciarele românești.

28 Septembrie 2017

Reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale, precum și preoți, profesor, alături de numeroși elevi au luat parte astăzi, 28 septembrie, la încheierea celei de-a V-a ediții a proiectului eparhial ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!”, desfășurată la Onești. Cu același prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a inaugurat și sfințit noul sediu al Protoieriei Onești.

28 Septembrie 2017

Din încredinţarea şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi al Bacăului, în seara zilei de 26 septembrie, în parohia cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, din satul Chiticeni, comuna Secuieni, Protoieria Bacău, membrii Cercului Pastoral nr. 2 „Sf. Cuv. Parascheva” s-au întâlnit pentru rugăcine şi binecuvântare.

28 Septembrie 2017

În contextul Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti sărbătorit în Patriarhia Română, Protopopiatul Bacău organizează la iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, cea de-a IV-a ediţie a Concursului județean de creaţie plastică şi literar-religioasă „Lumina din călimară”, desfăşurat în cadrul Simpozionului „Cultul Sfintei Cuvioase Parascheva în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului”.

27 Septembrie 2017

Duminică, 01 octombrie 2017, Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, care este  metoc chiriarhal,  își va serba hramul  principal. Cu acest prilej va fi oficiată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului care va fi însoțit în rugăciune de un sobor de preoți din toate protopopiatele Eparhiei, precum și de mulțime de credincioși.

 

 

25 Septembrie 2017

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a resfințit duminică, 24 septembrie, Biserica ”Sf. Voievozi” din Parohia Moreni, comuna Berzunți (jud. Bacău).

25 Septembrie 2017

”Zilele cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești”, organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și sub directa coordonare a părintelui protopop Costel Mareș, au ajuns la final.

23 Septembrie 2017

Peste o mie de pelerini din toată țara au participat astăzi, 23 septembrie la slujba de sfințire a bisericii cu hramurile ”Sfântul Cuvios Alexie, omul lui Dumnezeu” și ”Sfinții Martiri Brâncoveni” din Poiana lui Dumnezeu, comuna Parava. 

23 Septembrie 2017

În ziua de 22 septembrie 2017, în sala de ședințe a Protopopiatului Bacău a avut loc, în prezența unei delegații a Centrului Eparhial, formată din P. Cuv. părinte Pimen Costea, vicar administrativ eparhial și a PC părinte Valentin Băltoi, consilier cultural, consfătuirea județeană a profesorilor de religie din județul Bacău. Gazda evenimentului a fost părintele Costică Busuioc, protopop al Protoieriei Bacău. Cu această ocazie a avut loc și prezentarea noului inspector de religie, în persoana părintelui Adrian Alexandrescu.

Pagini