August 2017

31 August 2017

La 1 septembrie, în fiecare an, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte începutul anului bisericesc. În limbajul curent, atunci când auzim expresia „an nou” ne gândim la avertizarea faptului că încă un an a trecut din viaţa noastră, însă pentru credincioşi începutul anului nou bisericesc reprezintă o nouă recapitulare a vieţii lui Hristos în omenire şi cu omenirea.

31 August 2017

         Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, joi, 31 august a.c. a avut loc întrevederea grupului de tineri din Protopopiatul Roman, care vor participa în perioada 1-4 septembrie 2017 la Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocși din capitala culturală a Moldovei.

31 August 2017

    Cu binecuvântarea IPS Ioachim, miercuri, 30 august, ziua de prăznuire a Sf. Ier. Varlaam, mitropolitul Moldovei, în Parohia Slobozia Bacău II, a fost oficiată Sf. Liturghie, cu ocazia instituirii ca hram al noului locaș de închinare ce se va ridica, ziua de pomenire a Sf. Ier. Varlaam, mitropolitul Moldovei.

30 August 2017

Cea de-a V-a ediție a Programului ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!” derulat cu binecuvântarea și sub coordonarea ÎPS Arhiepiscop Ioachim, va îmbrăca anul acesta o ”haină cultural-duhovnicească” sub genericul „Zilele cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești”.

30 August 2017

Duminică, 27 august 2017, în Parohia Păltinata a avut loc Festivitatea de încheiere a Atelierelor vacanţei din această vară, acţiune ce face parte dintr-un proiect amplu desfăşurat de Protoieria Oneşti, cunoscut sub denumirea de „Bucuria copiilor în pridvorul Bisericii”. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului şi cu purtarea de grijă a părintelui Ioan, protoiereu de Oneşti, după o vară plină de activităţi, copiii din Grupul de cateheză al Parohiei Păltinata au încheiat într-un mod festiv cea de-a cincea ediţie a Atelierelor.

30 August 2017

Astăzi, 30 august 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, a avut loc întrunirera tinerilor din Protopopiatul Buhuși, care vor participa în perioada 1 – 4 septembrie 2017 la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși ce va avea loc la Iași.

30 August 2017

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, organizează în perioada 31 august - 1 septembrie, evenimentul Sf. Dionisie Exiguul: model de credință, cultură, tradiție și spiritualitate  pentru tinerii Centrului de zi de la Hârja.

29 August 2017

O nouă săptămână, o nouă Școală de Vară. De această dată, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada 21-28 august 2017, Fundația „Episcop Melchisedec” Filiala Bacău s-a aflat alături de Parohia Ortodoxă Turluianu, din Protopopiatul Moinești, pentru a implementa, în parteneriat și cu Asociația „Ovidenia Bacău 2005”, Primăria Berești-Tazlău și Complexul Muzeal de Ştinţele Naturii „Ion Borcea”- Bacău proiectul socio-educațional intitulat „Cu Hristos în vacanță!”.

29 August 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și cu sprijinul părintelui protopop Costel Mareș, un grup de 35 de credincioși, în mare parte tineri și copii din Parohia Coșnea, Protopopiatul Moinești, au mers în ziua de 24 august într-un pelerinaj la două dintre cele mai reprezentative oaze de spiritualitate din județul Neamț.

29 August 2017

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului, dimpreună cu șapte ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, a participat astăzi, 29 august, la slujba de sfințire a bisericii Mănăstirii Făgețet din Eparhia Covasnei și Harghitei.

Pagini