Iulie 2017

31 Iulie 2017

Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în seara zilei de luni, 31 iulie 2017, de înainte prăznuirea Scoaterii Sfintei Cruci și lăsatul secului pentru postul Adormirii Maicii Domnului și în contextul Anului Omagial al iconarilor și pictorilor bisericești, preoții Cercului Pastoral numărul 3 „Acoperământul Maicii Domnului”, s-au întâlnit în duh și rugăciune în Biserica „Vovidenia” din Luncani, Protopopiatul Bacău.

31 Iulie 2017

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, luni, 31 iulie 2017, preoţii Cercului Pastoral nr. 1 “Buna Vestire” s-au ȋntrunit  în duh de rugăciune şi comuniune frăţească la Biserica „Nașterea Maicii Domnului”  Glodișoarele din comuna Secuieni, Parohia Tisa Silvestri din Protopopiatul Bacău.

31 Iulie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în săptămâna 24-28 iulie s-a desfășurat în orașul Târgu Ocna, la Parohia „Sfântul Ioan”, a doua ediție a programului „Școala de vară” pentru toți tinerii din Parohie și din orașul Târgu Ocna.

31 Iulie 2017

În contextul împlinirii unui secol de la jertfa eroilor români pentru libertatea și reîntregirea țării, în comuna Bogdănești (protopopiatul Onești) s-au desfășurat sâmbătă, 29 iulie, și duminică, 30 iulie, o serie de evenimente spiritual-culturale.

31 Iulie 2017

Conducerea Liceului Teologic ”Episcop Melchisedec” Roman aduce alese mulțumiri tuturor celor ce și-au demonstrat prin fapte bune prietenia față de acest așezământ și care pe parcursul anului școlar 2016-2017 s-au implicat în realizarea unor lucrări de amenajare a Paraclisului ”Sfântul Gheorghe”, aducând un neprețuit dar acestei școli, anume înnoirea celui mai de preț loc pentru un tânăr seminarist romașcan, capela unde se roagă pe tot parcursul adolescenței.

29 Iulie 2017

Un spațiu al culturii și spiritualității românești a fost inaugurat astăzi, 29 iulie, la Mănăstirea Văratic. Denumit ”Centrul Cultural Spiritual Văratic”, acesta a fost sfințit de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, delegat al Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în prezența reprezentanților autorităților centrale, județene și locale Neamț și a ctitorului dl. Dianu Sfirjan.

28 Iulie 2017

Sărbătoarea hramului Capelei „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon” din incinta Spitalului Municipal Onești a unit în rugăciune, în data de 27 iulie 2017, un sobor de preoți oneșteni și numeroși credincioși.

27 Iulie 2017

În urma reapariției în spațiul public a insinuării că Biserica Ortodoxă Română nu plătește impozite către stat și a discuției referitoare la o nouă formulă de impozitare a cultelor religioase din România, Patriarhia Română face câteva  precizări necesare.

27 Iulie 2017

Astăzi, 27 iulie 2017, ziua de prăznuire a Sf. M. Mc. și tămăduitor Pantelimon, este zi de aleasă trăire duhovnicească pentru enoriașii Parohiei Berești, comuna Sascut, întrucât este ziua în care ei îți serbează ocrotitorul bisericii și al comunității în care trăiesc, biserica din Berești fiind singura din zona administrativă a Protoieriei Sascut, care are ca ocrotitor pe Sf. Pantelimon.

27 Iulie 2017

Cu binecuvântarea IPS Ioachim, continuă derularea programului de tipul școală de vară „Vacanță în tinda bisericiiˮ în parohiile Protoieriei Sascut, multe dintre ele implementând concomitent și programul catehetic ”Cinstirea Icoanelor în ortodoxie” din cadrul proiectului eparhial ”Cateheze în parohii”, pentru a face cunoscută copiilor prezenți (parte dintre ei veniți din străinătate sau din alte zone), învățătura de credință și tradițiile străbune ale neamului românesc.

Pagini