Iunie 2017

30 Iunie 2017

În această perioadă de caniculă, care afectează sever populația, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim îndeamnă preoții de pe cuprinsul eparhiei să vină în întâmpinarea celor afectați, punând la dispoziție spațiul ocrotitor al bisericilor, oferind apă și învățând credincioșii să respecte recomandările Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru privind protecția populației pe timpul caniculei:

30 Iunie 2017

 

Parohia Ortodoxă "Lazaret" invită tinerii băcăuani, și în acest an, să participe la activitățile din cadrul taberei creștin - ortodoxe de la mare.
29 Iunie 2017

Cu binecuvântarea și sprijinul Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în ziua de 24 iunie 2017, copii din parohia Ghidion, comuna Stănița, protopopiatul Roman au primit în dar pentru frumoasele rezultate la învățătură o excursie. Un ajutor de nădejde, pentru a putea fi concretizat acest cadou de suflet, a fost oferit prin susținerea financiară a părintelui Laurentiu Segneanu, paroh al parohiei Trifești-Neamț.

29 Iunie 2017

Băcăuanii au trăit bucuria serbării hramului Sfinților Apostoli la biserica din Parcul Cancicov, rugându-se alături de moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul, aduse în pelerinaj pentru prima oară în Moldova.

28 Iunie 2017

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, duminică, 25 iunie, au început cursurile Şcolii de Vară organizate de Parohia Poduri în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „General Nicolae Şova”, primăria din localitate şi UNICEF România.  

27 Iunie 2017

Parohia Păltinata a deschis vineri, 23 iunie, porţile celei de-a cincea ediţii a „Atelierelor Vacanţei”, anul acesta sub egida proiectului Protoieriei Oneşti intitulat „Bucuria copiilor în pridvorul Bisericii”, desfăşurat cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.

26 Iunie 2017

Sub sloganul „A fi împreună este un început. A rămâne împreună este un progres. A lucra împreună este un succes!”(Henry Ford), vineri, 23 iunie 2017, a avut loc întâlnirea de lucru cu reprezentanții instituțiilor publice locale și a organizațiilor neguvernamentale cu rol în procesul de reintegrare socială a persoanelor internate la Centru Educativ Tg. Ocna. 

26 Iunie 2017

Parcul ”Cancicov” din municipiul Bacău a fost neîncăpător duminică, 25 iunie, când, pentru prima oară, moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul au ajuns în Moldova, fiind așezare spre închinarea credincioșilor la Biserica ”Sf. Apostoli”.

26 Iunie 2017

Cu binecuvântarea  Înaltpreasfințitului Ioachim, la recomandarea PC preot Costel Mareș, propopop al protoieriei Moinești și sub frumoasa coordonare a părintelui Paraschiv Banciu lăcașul de cult cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” din localitatea Asău a îmbrăcat în ziua de 24 iunie 2017, straie de sărbătoare.

26 Iunie 2017

În prezența reprezentanților autorităților centrale, județene și locale, dar și a numeroși credincioși, Biserica ”Sf. Apostoli” din Parcul Cancicov a fost resfințită duminică, 25 iunie, de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Pagini