Mai 2017

31 Mai 2017

În cadrul proiectului ”Ajutăm copiii să joace fotbal”, un număr de 80 de elevi proveniți din opt școli băcăuane au fost premiați cu echipament sportiv, diplome și dulciuri oferite de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim.

30 Mai 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 23 mai 2017 s-a desfășurat în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” Trebeș, Protopopiatul Bacău, prima ediție a Concursului de bătut toacă, intitulat „Toaca, glasul chemării la rugăciune”.

30 Mai 2017

Sâmbătă, 27 mai 2017, cu binecuvântarea și participarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Parohia Ortodoxă Lazaret din Bacău și Fundația ”Episcop Melchisedec” Filiala Bacău au organizat un dineu cultural cu tema ”Martori vii și mărturisitori din temnițele comuniste”.

 

30 Mai 2017

Parohia „Sf. Vasile cel Mare” Roman, Protopopiatul Roman, judeţul Neamț, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, organizează în data de 14 iunie 2017, ora 9.00 o nouă licitaţie în vederea realizării picturii interioare cu o suprafaţă de aproximativ 1000 mp.

29 Mai 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, astăzi, 29 mai, s-a desfășuart la Căminul Cultural din comuna Cașin, Conferința preoților din Protoieria Onești, la care ca fost invitat să vorbească domnul General Dr. Valerică Jenică Apostol.

29 Mai 2017

Sala Teatrului de Vară „Radu Beligan” a fost neîncăpătoare duminică, 28 mai a.c. când, începând cu ora 17.00, s-a desfășurat conferința cu titlul „De la reverendă la zeghe”, ce a fost susţinută de doamna Lucia Hossu-Longin, realizatoarea seriei de emisiuni „Memorialul durerii”, alături de preotul profesor Nicolae Bordașiu. Prezenta activitate se regăsește în cadrul manifestărilor organizate în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului cu prilejul Anului comemorativ închinat Patriarhului Iustinian și apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, cu precădere în protopopiatul Bacău.

28 Mai 2017

Astăzi, 28 mai, în Duminica a-VII-a după Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei  Găiceana, Protoieria Sascut, cu prilejul resfințirii Bisericii „Sfânta Treime” din localitate.

27 Mai 2017

Cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, Parohia „Sf. Voievozi” din cartierul CFR Bacău, Protopopiatul Bacău, a fost gazda unor evenimente spirituale și culturale aparte pentru această zonă a orașului Bacău. Acestea au fost deschise prin slujba Sfântului Maslu săvârșită vineri seara și continuate sâmbătă dimineața, în data de 27 mai, prin oficierea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți sub protia părintelui Arhimandrit Serafim Huzdup, consilier eparhial.

27 Mai 2017

Sâmbătă, 27 mai, la parohia Lazaret din municipiul Bacău, Protopopiatul Bacău, odată cu scoaterea la închinare a unei părticele din moaștele Sfântului Ioan Rusul, cunoscut în întreaga Ortodoxie pentru videcările săvârşite, și care se află în patrimoniul unității de cult, a fost oficiată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

27 Mai 2017

Joi, 25 mai 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la monumentul eroilor din municipiul Moineşti, un sobor de preoți sub protia părintelui protopop Costel Mareş, după oficierea slujbei de pomenire a tuturor eroilor neamului, a depus, alături de reprezentanți ai instituțiilor prezente, coroane de flori în cinstea eroilor români din toate timpurile și din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești.

 

Pagini