Aprilie 2017

1 Mai 2017

În anul 1998, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost ales în unanimitate de către ierarhii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, cu titulatura „Băcăuanul”. La 1 mai 2000, a doua zi de Paşti, a fost hirotonit în treapta de Arhiereu, îndeplinind funcţia de arhiereu-vicar al Episcopiei Romanului, până la 13 septembrie 2009, când a fost ridicat la rangul de Episcop vicar. La 16 decembrie 2014 a fost ales de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca arhiepiscop al Romanului și Bacăului, devenind, astfel, primul arhiepiscop ales pentru a păstori eparhia Romanului și Bacăului, instalat în funcție la 4 ianuarie 2015.

29 Aprilie 2017

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat Duminica a treia după Paști, numită și Duminica Mironosițelor, tuturor femeilor creștine dreptmăritoare, urmașe ale mironosițelor, care mărturisesc credința lor în Învierea Domnului Iisus Hristos în familie și în societate.

În această Duminică adresăm tuturor femeilor creștine cuvânt de binecuvântare şi recunoştinţă pentru întreaga lor lucrare săvârșită cu multă dăruire de sine şi ne rugăm  Domnului nostru Iisus Hristos, Cel înviat din morţi, precum şi Sfintelor Femei Mironosițe să umple sufletele lor de pace şi bucurie, să le dăruiască sănătate şi mult ajutor!

Întru mulţi şi binecuvântați ani!

 

† DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

29 Aprilie 2017

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a adresat un cuvânt de binecuvântare și recunoștință tuturor femeilor creștine cu prilejul Duminicii Femeilor Purtătoare de Mir (30 aprilie 2017).

 

 

29 Aprilie 2017

Campania de conștientizare a autismului intitulată ”Autismul - O lume aparte cu suflete curate” se află la sfârșit. Așa că, ultima activitate desfășurată a fost o excursie binevenită și mult așteptată pentru copii. Având experiența unei excursii anterioare, organizată anul trecut și cunoscând nevoia copiilor, Fundația ”Episcop Mechisedec”- Filiala Bacău a organizat o excursie specială pentru copii cu autism de la Centru de zi pentru persoane cu autism ”Sf. Cosma și Damian” Bacău. Cei cinci copii de la grupă, însoțiți de terapeuții centrului au mers în excursie la Salina din Târgu Ocna și la Slănic Moldova.

29 Aprilie 2017

În a doua săptămână a slăvitului Praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 28 aprilie a.c. la parohia ,,Izvoarele” din Protoieria Bacău, a avut loc un eveniment pastoral misionar inedit.

27 Aprilie 2017

Adunarea Generală a Federației Filantropia a Patriarhiei Române a avut loc pe data de 25 aprilie a.c., la Centrul de formare continuă Dumitru Stăniloae din Capitală.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate activitățile din anul trecut și s-au propus noi proiecte.

26 Aprilie 2017

Marți 25 aprilie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului și la inițiativa preotului Ioan Pleșcău, prin intermediul Parohiei „Sfântul Dumitru” din protopopiatul Bacău s-a desfășurat o excursie tematică de o zi ce a adunat peste o sută de tineri și copii care frecventează cursurile Școlilor Generale Nr. 15 ,,Alexandru Șafran” și Nr. 29 ,,Nicolae Iorga” din municipiu. Călătoria bine organizată este menită să îi aducă pe tinerii enoriași în lumea culturii și a spiritualității moldave.

24 Aprilie 2017

Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 24 aprilie 2017, în biserica Parohiei Păncești-Sascut, s-a  desfășurat prima conferință cu personalul neclerical de la parohiile din Protopopiatul Sascut sub egida „Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti”.

24 Aprilie 2017

Sâmbătă, 22 aprilie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la Parohia Onișcani din Protopopiatul Buhuși a fost serbat Sf. Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul spiritual al comunității.

23 Aprilie 2017

Duminică, 23 aprilie a.c, militarii activi și în rezervă, împreună cu numeroși credincioși băcăuani l-au cinstit cum se cuvine la Biserica Militară din Bacău pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, patronul lor duhovnicesc. Aici, în mijlocul credincioşilor băcăuani, a fost prezent IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim care a oficiat alături de părinți consilieri și inspectori eparhiali, de părintele protopop Costică Busuioc și de preoți din protopopiatul Bacău, Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur.

Pagini