Martie 2017

31 Martie 2017

Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 30 martie a.c., la sediul Asociației Betania din Bacău, a participat la Zilele Asistenței Sociale 2017.

 

31 Martie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului și în contextul  ”Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”,  în Protoieria Moinești, a șaptea ediție a întâlnirilor duhovnicești organizate în perioada Postului Mare, sub genericul „Trepte spre Înviere”, a debutat joi, 30 martie, în ”Catedrala Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae” din Moinești.

31 Martie 2017

   În data de 29 martie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și la inițiativa d-na profesor Laura-Elena Leahu și a Pr. Paroh Mihail Tomozei, un grup de elevi de la Școala "Ion Luca" din Bacău, a vizitat  Biserica "Precista" și  Ansamblul Curții domnești din Bacău, cu ocazia activităților din programul special “Școala Altfel”.

30 Martie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 29 martie a.c., la Biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din orașul Roman, Protopopiatul Roman, a avut loc premierea proiectelor catehetice înscrise și evaluate la nivelul protopopiatului, pentru concursul național Patriarhal de creație „Icoana și Școala mărturisirii ”. Premierea a fost făcută de către P.C. Pr. Dragoș-Alexandru Munteanu, protopop al Protoieriei Roman.

30 Martie 2017

Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la nivelul Protoieriei Sascut, etapa Concursului Național de Creație:  ˶Icoana și Școala mărturisirii”  a ajuns la final.

29 Martie 2017

La Catedrala Arhiepiscopală din Roman a fost săvârșită astăzi, 29 martie, Dumnezeiasca Liturghie în cadrul căreia s-au rostit rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile revărsate asupra Eparhiei și a chiriarhului locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, care a aniversat ziua de naștere.

29 Martie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 29 martie a.c., la Sala de sedințe a Centrului de afaceri și expoziții Bacău,  Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a reprezentat eparhia la Focus Grup –ul pentru analizarea Strategiei de dezvoltare durabilă a Județului Bacău în Orizontul de timp 2009 – 2021/ Versiunea 2017.

29 Martie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în Parohia Siliștea I, Protopopiatului Buhuși a fost susținută în data de 24 martie a.c., după săvârșirea Tainei Sf. Maslu, cateheza cu tema „Locul celor mai importante icoane pe pereții bisericilor (Erminia picturii bizantine)” din cadrul Programului catehetic – Cinstirea Icoanelor în Ortodoxie.

28 Martie 2017

În contextul Anului omagial al iconarilor și pictorilor bisericești, la editura ”Vicovia„ din Bacău, a apărut volumul ”Ucenic la iconari”, semnat de apreciatul profesor, critic literar și eseist Marius Manta.

28 Martie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia Bărcu – Goșmani din Protopopiatul Buhuși a fost implementat în această perioadă a Postului Mare Programul catehetic „Cinstirea Icoanelor în Ortodoxie”.

Pagini